monkey222 22.11.2017 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 (edytowane) Pytanie do osób pracujących przy schodach ,parkietach, jakich wkładów wymiennych do masek gazowych uzywacie przy pracy i co ile roboczogodzin (dni) wymieniacie ? Chodzi glownie o typowe lakiery chemiczne artelita , maximusa , domalux itp. Jeśli mozna to proszę o jakieś linki podglądowe z aukcji . Czy filtry A2 będą odpowiednie czy jednak lepiej szukać innych ?? Jakich wy używacie https://www.icd.pl/poradnik/post/klasyfikacja-filtrow-i-pochlaniaczy Edytowane 23 Listopada 2017 przez monkey222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 24.11.2017 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 M3 dla malarzy i lakierników. Niektóre nie lubią izocyjanianów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 25.11.2017 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2017 Byłem w dwóch sklepach BHP i wszedzie poelcali wkład 6055 3M - A2 – 6055 – Pochłaniacz w obudowie z tworzywa sztucznego o klasie ochronnej A2 oznaczony normą EN 141 / CE 0086. Filtr klasy A2 ma nieco szersze zastosowanie niż A1. Chroni przed zagrożeniami związanymi z lakierami rozpuszczalnikowymi, lakierami wodnymi oraz klejami zawierającymi rozpuszczalniki. Pochłaniacz 6055 znajdzie zastosowanie przy produkcji i użytkowaniu barwników, farb, atramentów, przy lakierowaniu i malowaniu (samochodów, statków, łodzi, samolotów itp.), a także przy pracy z klejami i żywicą. Ponadto polecili założyć na filtr weglowy dodatkowo ramke z filtrem przecipyłowym co zwiększy zywotność samego wkładu węglowego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 25.11.2017 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2017 Byłem w dwóch sklepach BHP i wszedzie poelcali wkład 6055 3M - A2 – 6055 – Pochłaniacz w obudowie z tworzywa sztucznego o klasie ochronnej A2 oznaczony normą EN 141 / CE 0086. Filtr klasy A2 ma nieco szersze zastosowanie niż A1. Chroni przed zagrożeniami związanymi z lakierami rozpuszczalnikowymi, lakierami wodnymi oraz klejami zawierającymi rozpuszczalniki. Pochłaniacz 6055 znajdzie zastosowanie przy produkcji i użytkowaniu barwników, farb, atramentów, przy lakierowaniu i malowaniu (samochodów, statków, łodzi, samolotów itp.), a także przy pracy z klejami i żywicą. Ponadto polecili założyć na filtr weglowy dodatkowo ramke z filtrem przecipyłowym co zwiększy zywotność samego wkładu węglowego . Brawo monkey222. Dzięki w imieniu tych co uważają maski za przerost formy... może wreszcie zaczną dbać o siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 26.11.2017 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Nakolanników używam zawsze i wszedzie , masek przeciwpyłowych P1 też zawsze i wszędzie , węglowych nie używałem bo praktycznie cały czas pracowało się na klejach nie śmierdzących oraz na lakierach eko w 90%tach .. Teraz jakoś nastały czasy że ludzie w wiekszości wybierają chemie więc postanowiłem zainwestowac w maskę . Zakupiłem taki zestaw i mam nadzieje że starczy na jakiś czas . Maska 3m 6000 + 3 komplety wkładów węglowych 6055 A2 + ramki plastikowe + 12 zestawów wkładów 6011 P3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts