franekF 30.07.2002 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 Dalczego tak? Dlaczego nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 30.07.2002 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 Witam. Mam w planach. Juz przygotowałem uziom otokowy z miedzianej rury fi. 1 5/8'. Do tego dojda jeszcze szpile przy złączu kablowym i do przyłączenia szyn wyrównawczych z lazienek.Dlatego tak, że stosuje wszystkie poziomu zabezpieczeń antyprzepięciowych na przyłączu kablowym (A na słupie, B w złączu, C w rozdzielni w domu i D w puszkach przed urządzeniami elektronicznymi) i nie mam zamiaru wyłączać sprzętu podczas burzy. Tak samo zamierzam zabezpieczyć wszystkie przewody dochodzące do budynku (telefon itp.) Uziemiony też będzie maszt antenowy. Wszystkie anteny zwarte galwanicznie do masztu. Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 31.07.2002 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2002 Ja tez mam w planach uziom. Warto - koszt niewielki a samopoczucie duzo lepsze . Miedz uwazam za przesade - wystarczy ocynk. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 01.08.2002 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2002 Może jeszcze jakieś opinie, bo muszę zdecydować, czy robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malenstwo 01.08.2002 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2002 Ja tez robie ale na raty.. Dotychczas zrobilem uziom przy domu. Kupilem ocynkowana bednarke i tam rdzie byly prowadzone prace ziemne wokol domu na odpowiedniej glebokosci zakopywalem ja tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 02.08.2002 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2002 Witam ponownie. Co do miedzi to oczywiście przesada, wystarczy ocynk, ale ja po prostu miałem już taką darmową rurę Jesli to coś komuś powie to jest to fider 1 i 5/8 cala z deinstalacji Normalnie ekipa wywala to na złom, ale ja miałem lepszy pomysł. Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts