Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bASeN

Gość grend

Recommended Posts

Gość grend

Basen tymi "rencami" ktos juz zrobił i moze podzielić się wrazeniami :)

Ja planuje 5-2metry i głeboki na 1,5 metra. Dół zbrojony, boki bloczki na sztorci póxniej jeszcze beton zbrojony miedzy bloczkami a ziemia. Póxniej tynk i folia. Taki mam plan

basen nie ma pokrywy, po której czesto się jeździ samochodem

NA szybko

pret fi 10 - 200pln

bloczki - 500

beton 2m3 z beoniarki - 400 pln

koparka - 300pln

tynk do wyrównnania - 100pln

pisałeś już w tym temacie http://forum.muratordom.pl/showthread.php?61737-Basen-w-ogrodzie/page4

Nie lepiej zamówić 2m3 betonu z betoniarni wyjdzie taniej oszczędzisz siły i czas.

1500 to basen po taniości. Jakbym drugi raz takie coś robił to bym już płytami obłożył żeby jako tako wyglądało.

U klientów widziałem gotowce ale z doświadczenia nie pchał bym się w to drugi raz.

Plusem jest uciecha dla większych dzieci z okolicznych domów, ja niestety zasypałem aby nie doszło do tragedii ( dziecka nigdy nie upilnujesz wystarczy chwila nieuwagi). U mnie po pijaku kumpel wpadł z laptopem.

• 2 weeks później...
Gość grend

Basen ma być zadaszony i obudowany. Ma to dac rodzaj "ogrzewania" i brak nawiewanych odpadów organicznych. Jednak jak z zadaszeniem nie ma problemu bo wstarczy przeźroczysta płyta trapezowa to na ściany juz jest problem. Najlepsze byłoby szkło ale to droga impreza pomijając jeszcze metalowe rusztowanie.

Basen w moich kosztach to misa 3000 pln z zespawaną folia. Później rurki, filtr silnik to 2000pln no i jakies wykończenie brzegó czyli kolejny 1000. Biorąc pod uwage zadaszenie to 1500 ale ze szkłem to sie robi + 5000