janosik86 25.04.2018 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Dzięki. Na SSO wydałem dokładnie 178 tysięcy. Pewnie można było tanej ale jest o tyle zadowolny że trafiłem ze swoim założonym budżetem prawie idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaisaa 26.05.2018 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2018 Witam się i ja. Gratuluję budowy i postępów! Czytając Twój dziennik utwierdziłam się w przekonaniu, że nie biorę dachówek wentylacyjnych (dość intensywnie wciskają mi je w składzie, twierdząc, że stracę gwarancję na dach). Ciekawa jestem wykończenia dachu i orynnowania. Gdybyś mógł dać fotkę z bliska krawędzi dachówek i rynien. Ja myślę o kwadratowych Galeco i rozważam nadal murki przeciwogniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosik86 10.06.2018 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2018 Hej, przepraszam że odpisuję tak późno.W każdym składzie będą wciskać wszelkiego rodzaju dodatki do dachów, obstawiam że duża marża jest na tym.We wtorek będę na budowei (mam mieć montowane okna) to postaram się zrobić pare zdjęć dachu z bliska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosik86 16.06.2018 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2018 (edytowane) Mały update odnoścnie budowy bo dawno nic się nie udzielałem. W ostatnich tygodniach udało się zrobić:- woda plus kanalizacja,- oczyszczalnia wobet hydret zbs-6c zamontowana,- studnia na deszczówke 4 metry głebokości,- odporowdzenie wody z dachu do studni,- instalacja odkurzacza prawie gotowe, robione własnymi siłami,- kanały nawiewne zrobione,- okna i drzwi zamontowane.W poniedziałek wchodzi ekipa od izloacji tarasu, a we wtorek elektryk. Tynkarza mam umówionego na koniec lipca. W sierpniu podłogówka i wylewki a końcem września/październik elewacja. Edytowane 16 Czerwca 2018 przez janosik86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosik86 16.06.2018 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 16.06.2018 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2018 Widzę, że wszystko idzie tak jak powinno:). Czy mógłbys podzielić się namiarem na ekipę od tarasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosik86 16.06.2018 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2018 Hej, jasne, daj mi proszę czas do końca przyszłego tygodnia jeśli to nie pilne.Wtedy będę mógł powiedzieć czy ich polecam czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosik86 16.06.2018 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiix 16.06.2018 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2018 Jak odprowadzasz spływ z oczyszczalni w tej glinie ( bo chyba taki był u ciebie grunt ) i kto ci robił??oraz myślisz ze taka studnia 4m na deszczówke wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosik86 17.06.2018 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2018 Hej, za oczyszczalnią mam poletko rozsączające o wymiarach 2m na jakies 3,4 m, zasypane wywrotką kamienia. Mam nadzieje że to wystarczy, pewności nie mam. Na działce sporo gliny ale akurat w miejscu gdzie było kopane poletko były przewarstwienia piasku. Na głębokości 3,5 - 4 metry są już zupełnie nie przepuszczalne iły i nic z tym nie da rady zrobić. Plusem jest to że działka jest pochywa więc woda znajdzie miejsce na ucieczke.Studnia 4m to może być mało na wodę z dachu, Teraz jak myśle to powinienem wykopać dwie takie studnie żeby być spokojnym. Trzeba poczekać do jesieni/wiosny i zobaczyć co się będzie działo ewentualnie wykopać obok drugą taką samą studnie i połączyć.Oczyszczalnie robił mi gościu ze strony http://www.biologiczna-oczyszczalnia.pl. Mogę polecić jeśli ktoś jest zainteresowany. Zrobił to w całkiem dobrych pięniądzach i kompleksowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosik86 18.06.2018 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 Instalacje w trakcie, wod-kan, nawiew i odkurzacz centralny:I oczywiście prowizoryczny kibelek już działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosik86 18.06.2018 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 Dzisiaj udało się w ciągu jednego dnia skończyć izolacje tarasu. Jestem zadowolony z efektu. Musze kupić pompe to zrobię testy szczelności, dzisiaj tylko na próbe zalewałem z wiaderka, woda ładnie spływa do przepustów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 18.06.2018 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 Oczywiście nie pilne . Z czego jest ta izolacja? Może pisałeś, ale przeoczyłem, a nie wygląda to na papę, raczej jak jakas guma? W każdym razie solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosik86 18.06.2018 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 Folia epdm firmy resitrix, folia rzeczywiście wygląda solidnie, jedynym minusem to cena, ponad 700 zł za rolkke 10x1m.Folia kładziona pasami z zakładem 10 cm, na to przychodzą wywynięcia na murek, oraz w rogach i kluczowych miejscach druga warstwa z łąt.Na pw wysyłam kontkt do wykonawców. Mogę polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 18.06.2018 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 To wyślij i mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosik86 28.06.2018 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 Elektryka gotowa, panowie uwijali się we trzech przez 4 dniówki. Sporo tego było bo dużo punktów świetlnych i gniazdek. Do tego: - wentylatory w łazienkach, - wentylatory nawiewne, - dzwonek i domofon, - kabel do bramy, bramki i oświetlenie chodnika, - kabel do oczyszczalni i pompy w studni, - 5 punktów oświetleniowych na elewacji, - kabel 3-fazy na stych (zapas na fotowoltanike), - dwa punkty z antentą, - kable pod czujki alarmowe, - skrętka w 4 pokojach. Jak narazie elektrycy to najlepsza ekipa u mnie na budowie. Jeśli jest ktoś z południa Krakowa, lub miejscowości na południe to mogę podać tel, zdecydowanie polecam. Jak to powiedział sąsiad (u którego też robili instalacje): jedyna ekipa na budowie która zrobiła to do czego się zobowiązali w pieniądzach które były wcześniej ustalone. U mnie zrobili nawet więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosik86 28.06.2018 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosik86 28.06.2018 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosik86 28.06.2018 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 Mam jedno gniazdo trójfazowe w garażu, przyda się na jakąs betoniarkę czy na ładownia tesli Zastanawiam się czy by nie wkopać kabla 5 żyłowego i wyprowadzić przed garaż na słupku w okolicach gdzie będzie parkować drugie auto. Moim zadaniem za 10 lat będą same auta elektryczne. Ktoś tak robił czy to moja fanaberia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiix 24.07.2018 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2018 Pewnie że sobie zrób , koszt nie taki wielki a przyszłość idzie jak piszesz. Nawet możesz zostawić w ziemi jak coś to tylko odkopiesz i wstawisz w słupek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts