Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki tynk gipsowy wewntrzny na gladkie sciany z bk pw?

Waldon

Recommended Posts

Ja sie nad tym nie zastanawialem. U mnie wykonywala tynki maszynowe ekipa i to oni na podstawie zalaman ( wykusz) scian i ulozenia ich wzgledem siebie "lapalli piony". Ja sie z nimi umowilem tylko na konkretna cene za metr. W niektorych miejscach bylo grubiej, a gdzie indziej okolo 1 cm. Po wykonaniu tynkow wygladalo jakby byly polerowane, a przy montazu szaf firma byla zaskoczona, ze sciany sa rowne co jak stwierdzili rzadko sie zdarza.

Ja sie nad tym nie zastanawialem. U mnie wykonywala tynki maszynowe ekipa i to oni na podstawie zalaman ( wykusz) scian i ulozenia ich wzgledem siebie "lapalli piony". Ja sie z nimi umowilem tylko na konkretna cene za metr. W niektorych miejscach bylo grubiej, a gdzie indziej okolo 1 cm. Po wykonaniu tynkow wygladalo jakby byly polerowane, a przy montazu szaf firma byla zaskoczona, ze sciany sa rowne co jak stwierdzili rzadko sie zdarza.

Niektórzy chca wiedziec z czego zlecic wykonanie tynków. A z równoscia scian i "lapaniem pionów" przez wykonawców to raczej standard przy tynkach gipsowych. Moze napiszesz cos o walorach uzytkowych i z jakiego maerialu masz wykonane tynki.

Tynk Knauf (nie pamiętam typu), 1 cm, maszynowy - tak jak napisał dmuu: gładziutkie, farba ładnie się trzyma, nic nie pęka. Jestem z nich bardzo zadowolona. Ich wadą jest to, że bardzo łatwo można je zarysować lub wgnieść ale to łatwo można znowu poprawić :D i nie ma śladu.