kurtz 26.11.2017 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Do praktyków - jakie uszczelniacze dekarskie polecacie?W sklepie zakres cenowy jest od 10-40zł za tube. Firma Bosman jest ok, czy warto kupować droższy wurth - klej/szczeliwo ? Zauważyłem, że po roku Bosman trochę popękał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel Sowinski 26.11.2017 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Przy tej pogodzie to z uczelniaczami ja bym nie szalał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 26.11.2017 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Do praktyków - jakie uszczelniacze dekarskie polecacie? W sklepie zakres cenowy jest od 10-40zł za tube. Firma Bosman jest ok, czy warto kupować droższy wurth - klej/szczeliwo ? Zauważyłem, że po roku Bosman trochę popękał. Moi dekarze stosowali Sika Flex ale cena około 50/kartusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 26.11.2017 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Zaden uszczelniacz dekarski silikon nie jest trwaly, tak jak pisze wg39070 jedynie Sikaflex 11FC daje rade.Albo 11FC (ograniczona kolorystyka) http://med-bud.pl/search/text=11fc/pl.htmlAlbo Sika Crystal Clear (bezbarwne) http://med-bud.pl/poliuretany-sika-crystal-clear-bezbarwny-290ml,c13,p1,pl.html 50pln za sztuke to solidnie skasowali.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 26.11.2017 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Zaden uszczelniacz dekarski silikon nie jest trwaly, tak jak pisze wg39070 jedynie Sikaflex 11FC daje rade. Albo 11FC (ograniczona kolorystyka) http://med-bud.pl/search/text=11fc/pl.html Albo Sika Crystal Clear (bezbarwne) http://med-bud.pl/poliuretany-sika-crystal-clear-bezbarwny-290ml,c13,p1,pl.html 50pln za sztuke to solidnie skasowali.... No może ciut poniżej 5 dych, ale w sklepie też był po około tyle. Czyli u mnie był jednak Crystal Clear bo bezbarwny ale Flexa też używali. Jeszcze resztki mam w garażu ale pewnie już wyschły. To fakt, że silikon przy w/w wypada marnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 26.11.2017 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Zaden uszczelniacz dekarski silikon nie jest trwaly, tak jak pisze wg39070 jedynie Sikaflex 11FC daje rade. Albo 11FC (ograniczona kolorystyka) http://med-bud.pl/search/text=11fc/pl.html Albo Sika Crystal Clear (bezbarwne) http://med-bud.pl/poliuretany-sika-crystal-clear-bezbarwny-290ml,c13,p1,pl.html 50pln za sztuke to solidnie skasowali.... http://www.odadoz.pl/silikony-uszczelniacze-akryle-kleje/uszczelniacz-dekarski-kauczukowy-bosman a kauczuk to też lipa - ile to może wytrzymać na zewnątrz? do podklejenia papy punktowo na łaczeniach jak się zgrzałą niedokłądnie ten Sikaflex 11FC też da radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 26.11.2017 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 (edytowane) nie.zauwazyles ze popekal a dalej linkujesz totoooto.pytasz co jest dobre - SIKA...A juz 11FC to taki flagowy produkt ktory inni probuja podrobic. Wez wogle... z jakimis kauczukami i silikonikami .... My tu o dobrych produktach a Ty o tym co dostepne w najblizszym skladziku budowlanym. A do tej papy - Alsan Flashing z Sopremy, ale to znowu - dobry produkt, a nie byle g dostepne w pierwszym lepszym punkciku. Edytowane 26 Listopada 2017 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 26.11.2017 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 nie. zauwazyles ze popekal a dalej linkujesz totoooto. pytasz co jest dobre - SIKA... A juz 11FC to taki flagowy produkt ktory inni probuja podrobic. Wez wogle... z jakimis kauczukami i silikonikami .... My tu o dobrych produktach a Ty o tym co dostepne w najblizszym skladziku budowlanym. A do tej papy - Alsan Flashing z Sopremy, ale to znowu - dobry produkt, a nie byle g dostepne w pierwszym lepszym punkciku. linkuje bo juz troche tego użyłem, problem z tym że problem na szybko kupić te lepsze środki, ale dzięki, zamówie w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 26.11.2017 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 w toruniu??no bez zartow,,, Trops?albo zamawiaj w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 26.11.2017 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Ja do dachu sprzedaje tylko produkty Sika. Nawet przy wycenie nie pytam klienta jakiej marki chce uszczelniacz. Oferuję tylko to, bo tylko z tym nigdy nie mialem problemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 26.11.2017 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 a z innej branży, na uszczelnienie do prysznica to co polecacie z dobrych produktów? Uszczelnienie brodzika z płytką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 26.11.2017 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Ja do dachu sprzedaje tylko produkty Sika. Nawet przy wycenie nie pytam klienta jakiej marki chce uszczelniacz. Oferuję tylko to, bo tylko z tym nigdy nie mialem problemow wspolpraca? a kurtz w sensie co... masz juz polozone i chcesz teraz doszczelniac, czy jeszcze na etapie przed zrobieniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 26.11.2017 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Moi dekarze stosowali Sika Flex ale cena około 50/kartusz. Ja sprzedaje 11FC po 30 zl bo chce nauczyć produktu wykonawców i narzekają że drogo:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 26.11.2017 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Ja sprzedaje 11FC po 30 zl bo chce nauczyć produktu wykonawców i narzekają że drogo:-) Takie wtedy (marzec 2016) były ceny w moich stronach, napisałem około 50 a może 45 ale jestem zadowolony, że używali dobrych materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 26.11.2017 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 wspolpraca? a kurtz w sensie co... masz juz polozone i chcesz teraz doszczelniac, czy jeszcze na etapie przed zrobieniem? przed zrobieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 26.11.2017 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 jest w sice, ale tu irracjonalnie drogie tego juz polecic nie mozna, bo wprawdzie sprawdzi sie znakomicie, ale to juz bylby lekko rozboj w bialy dzien stosowac sikabond t8 w takim miejscu. z dobrych : Kerakoll Nanodefense np Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 27.11.2017 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 teraz mam dylemat: usunąć ten kauczukowy uszczelniacz i poprawiać 11FC czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 27.11.2017 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 poczekaj rok/dwa. sam sobie zdegraduje, zacznie sie kruszyc. bedzie wtedy duzo latwiej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 27.11.2017 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 A do połączenia obróbki blacharskiej z papą to chyba nie bardzo się nadaje? w instrukcji jest, żeby do podłoży bitumicznych nie stosować, rozumiem, że papa termozgrzewalna to podłoże bitumiczne? "Nie stosować Sikaflex®-11 FC+ do uszczelniania elementówszklanych, podłoży bitumicznych, podłoży z kauczuku naturalnego, chloroprenu, EPDM i innychpodłoży mogących wydzielać oleje, plastyfikatory lub rozpuszczalniki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 27.11.2017 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 jest w sice, ale tu irracjonalnie drogie tego juz polecic nie mozna, bo wprawdzie sprawdzi sie znakomicie, ale to juz bylby lekko rozboj w bialy dzien stosowac sikabond t8 w takim miejscu. z dobrych : Kerakoll Nanodefense np ale jako fuga między płytkami w łazience przy prysznicu/wannie, 11FC będzie ok? chodzi mi również o połączenie brzeg płytki - wanna - tam gdzie zwykle daje się silikon sanitarny, który po jakimś czasie jest do wywalenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts