Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czym uzupełnić szpary między pustakami ??

Mateusz.C

Recommended Posts

Witam

Plany w trakcie budowy troszkę się zmieniły... zresztą nie tylko w tym przypadku :)

Miało być smołą będzie Remmersem ...

Piwnica murowana z pustaków szalunkowych. Czym uzupełnić szpary powstałe na łączeniach pustaków ? (teraz żałuje że nie robiłem tego na bieżąco "maltą" przy murowaniu ) Atlasem ? czy normalnie zaprawą jak do murowania ? chodzi mi gównie na oszczędności remmersa zeby nie pchać go niepotrzebnie w te dziury ...

Kolejne pytanie..

czym zrobić wyoblenie na łączeniu fundamentu a muru ?? Remmers zaleca robienie to ich produktami, tylko czy warto ?? nie wystarczy zrobić tego zwykłą "maltą" ??

I jeszcze jedno :)

Czym zagruntować te pustaki przed aplikacją ?? Remmers zaleca używania Kiesolu koleś który załatwił mi remmersa twierdzi że ten Kiesol to G@#no dał mi wiaderko tego

https://www.google.pl/search?q=Remmers+Schutzanstrich+30kg&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi3l563qtzXAhXEAewKHSl2CAwQ_AUICygC&biw=1242&bih=602#imgrc=3ER-GY3Yhh2omM: i mówi że tym gruntuje. Czy to dobry pomysł ??

No i jeszcze jedno :)

Plnuje zrobić 2 werstwy ... czy pomiędzy zastosować siatke ??