Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wysuwanie szuflady górne - jak to się fachowo nazywa??

krakow2000

Recommended Posts

Witam

Interesuje mnie takie wysuwanie szuflady ale - nie wiem jak to fachowo nazwać - takie od góry, coś jak by wyjeżdżało na drążku iż nie widać prowadnic a jedynie taki "pręt" czy kwadratową "rurę" - vel profil. Nie jestem "znafcom" w tej sferze więc nawet nie wiem czego szukać. Obciążenie nie będzie wielkie bo raptem 3-4kg max, niby mógł bym to zrobić na zasadzie mała + większa rurka ale nie przesuwało by się to płynnie i trzeba by było COŚ zastosować a ja bardziej "gotowego" rozwiązania potrzebuję.

A widziałeś kiedyś coś takiego czy to na razie fantazja ?

Jedyne co mogę zaproponować to gotowa szuflada typu tandembox, tam prowadnica jest schowana od dołu w boku szuflady i nic nie widać poza wysuwającym się bokiem.

Blum kosztuje ok 130-140 PLN natomiast Rejs lub GTV są znacząco tańsze, ok 80 PLN za komplet do szuflady. np :

http://allegro.pl/szuflada-rejs-comfortbox-l500-wysoka-boxside-h204-i6851713807.html

Niestety nie widziałem tego w meblach tylko w jakimś programie (nie pamiętam tytułu) tylko nie wisiała na tym szuflada jako taka tylko podwieszona była półka na której stały różne rzeczy typu przyprawy itp. ale wysuwała się od góry, tak jak by wisiała na drążku... możliwe iż było to tylko na potrzeby programu ale widziałem to wolałem się spytać.

Tak więc może źle się z tą szufladą wypowiedziałem, całość wysuwana miała około 20 cm szerokości. A co do wysuwania od spodu to w innym temacie już mi odpisali kiedyś "Modern Slide".

Edytowane przez krakow2000