mijja 20.09.2004 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Byłabym wdzięczna za wszelkie info. nt. farb tikkurila, jakie macie doświadczenia przy malowaniu tymi farbami, proszę o wszelkie info. dzięki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 20.09.2004 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 wiem, że tikurillą malowała Teska - chwali sobie zapytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Dudek 20.09.2004 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 pisałem już na ten temat. Uważam, że są to "JESZCZE"jedne z najlepszych farb dostępnych na naszym rynku. Choć ze smutkiem przyznać muszę, iż różnica w produkcie fińskim a polskim odpowiedniku jest zauważalna. Nie wiem jak się to dzieje ale co tylko zaczynamy robić w kraju jest do d... . Przykłady można mnożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał ... 21.09.2004 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 wszystkie ściany wewnętrzne w naszym domu są pomalowane tą farbą, bardzo porządny produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 21.09.2004 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 ja też malowałem nią trochęsłabiej kryje niż duluxale jest okejdziś kupiłem jeszcze 10 l żółtej, będzie malował malarz, powiem jak skończy jakby kto pytał, to te farby sprzedają w Leroy Merlin i są 2 x tańsze od Duluxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.09.2004 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 ja malowałam tikkurillą , lateksową kryje bardzo dobrze, natomiast garaz malowałam duluxem.....i niestety nie pokryło ok..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filo 21.09.2004 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Bardzo dobry latex o niebo lepszy od Levisa - przynajmniej na włóknie szklanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał ... 22.09.2004 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 tak tak, oczywiście latex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.09.2004 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 oj chłopaki, a wam jedno w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.09.2004 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Tikkurilla jest the best Tylko uwaga na kupowanie w dużych marketach:jeżeli chcecie kolor z dużą ilością pigmentów to w markecie, jeżeli kolor z małą ilością , np. pastelowy, jasny to tylko w małym sklepie, tzn takim, w którym farba zasadnicza i pigmenty to dwa osobne składniki ceny!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_gajewska 29.09.2004 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 Ja malowałam 4 i pół roku temu i znakomicie trzyma. Nie wiem jak teraz ale wtedy była ok. 1/3 tańsza od reklamowanego naówczas Duluxa. Bardzo dobrze kryje, niemniej trzeba odczekać przynajmniej 1 dzień między 1-wszą a drugą warstwą do wyschnięcia. Gdy pierwsza warstwa jeszcze nie wyschła wówczas przykleja się do wałka i schodzi przy powtórnym malowaniu, 2-giej warstwie. I chyba jest rzeczywiście antystatyczna, bo u nas prawie w ogóle mimo tego czasu nie widać kurzu. Kupowałam w Wawie na Zoliborzu w takim sklepiku - dawny, przedwojenny Elbe, teraz ma jakiś zwiariowany szyld "grafffitami" jest naprzeciw kościoła Popiełuszki, zaraz za rogiem Empiku. Moja dobra rada: jeśli już wybierzesz kolor z wzornika, rozjaśnij go bielą jeszcze o połowę tej objętości. To co we wzorniku Ci odpowiada, w naturze wychodzi - w dużej powierzchni ściany - znacznie ciemniejsze. Po pierwszym malowaniu przeżyliśmy szok! ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.09.2004 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 EwaFarby się nie rozjaśnia tylko od razu kupuje o dwa tony jaśniejszą, niż ta na wzorniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldi 09.11.2004 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 ja kupiłam tynk na wewnątrz i zewnątrz - i położyłam go w kuchni.Tynk barwiony w masie - rewelacja szybko się kładzie i ładnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia.bee 10.11.2004 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 mijja wyjełas mi to pytanie z ust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexel 12.04.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Witam serdecznie czy ma ktoś z was może próbki kolorów? jak one wyglądają , szukałam na stronkach ale żadnej galeri nie znalazłam,a podobno kolory sa niesamowite, jak macie w swoich mieszkaniach to wrzucie na stronke, dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 12.04.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 To na pewno nie to samo co na żywo, ale próbki można tu obejrzeć:http://www.tikkurila.pl/index.jsp?cid=miranol_unica_colour_cardhttp://www.tikkurila.pl/index.jsp?cid=floor_paints_colour_cardhttp://www.tikkurila.pl/index.jsp?cid=furniture_paints_colour_cardhttp://www.tikkurila.pl/index.jsp?cid=interior_paints_colour_cardhttp://www.tikkurila.pl/index.jsp?cid=miranol_unica_colour_cardhttp://www.tikkurila.pl/index.jsp?cid=symphony_colour_card_2436 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 18.04.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Kolory jak każde inne.Są firmy mające szerszą ofertę.Próbki znajdziesz w każdym punkcie sprzedaży tych farb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akinom 18.04.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 próbki znajdziesz w niemal każdym sklepie - ale to co na próbce nie zawsze wyjdzie tak samo na ścianie.My najpierw kupiliśmy po litrze kolorów, które wybraliśmy i pomalowalismy na próbę sciane, którą nam ekipa pozwoliła i wtedy wiedzielismy, które nam odpowiadają a które nie. Aby kolory były bardziej wyraziste należy brać o ton dwa ciemniejsze niż to co na próbniku, bo w rzeczywistości kolory na ścianie wychodzą ciut bledsze. Ogólnie Tikkurile gorąco polecam:)My mamy Optivie 5 - półmat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 19.04.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Aby kolory były bardziej wyraziste należy brać o ton dwa ciemniejsze niż to co na próbniku, bo w rzeczywistości kolory na ścianie wychodzą ciut bledsze. No chyba jest dokładnie odwrotnie. Trzeba brać o ton jaśniejsze. W próbniku przeważnie są otoczone białą ramką lub ogląda się je na jasnym tle (w powietrzu) i w dodatku są to niewielkie pola. Dlatego w realu wychodzą zawsze ciemniejsze i można się zdziwić. Najlepszą metodą jest pmoalowanie kawałka ściany próbką koloru. Tikutillę Optiva Mat mam od kilku lat w mieszkaniu i była to najlepsza i najtrwalsza farba, którą malowałem. Porównuję tylko z poskimi produktami sprzed kilku lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 19.04.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Jest dokładnie tak jak mówi cemik: kolory trzeba brać jaśniejsze, bo na duzych powierzchniach kolor wygląda bardziej intensywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts