kolina 17.09.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Jak już weszłam w temat farb od strony estetycznej to poruszę jeszcze kwestie materialne Sporo osób z forum maluje Tikkurillą. Powiedzcie jakiego rzędu rabaty i gdzie udało sie wam uzyskać? Nie cierpię organicznie płacić więcej niż naprawde muszę , a w tym temacie niestety nie mam żadnej wiedzy// Mam za to wiedzę jak kupować markową armature ok 40% tanie, sprżet AGD i podziele się wiedzą nt. mozliwości uzyskania rabatów na kafle w Cermagu , o ile będą chętni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacol 17.09.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 To zależy ile chcesz. Powiedz sprzedawcy ze chcesz miec na fakturze rabat 40% to Ci odpowiednio podniesie cenę i da 40% rabatu Skad Wam się to bierze że chcecie jak najwiekszy rabat ? Podzwon po sklepach i popytaj o ceny bo moze się okazać że tam gdzie dostaniesz 40% rabatu będzie drozej niz tam gdzie nie dostaniesz go wcale. Zapamiętaj sobie że nie rabat jest ważny tylko cena ostateczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolina 18.09.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 To zależy ile chcesz. Powiedz sprzedawcy ze chcesz miec na fakturze rabat 40% to Ci odpowiednio podniesie cenę i da 40% rabatu Skad Wam się to bierze że chcecie jak najwiekszy rabat ? Podzwon po sklepach i popytaj o ceny bo moze się okazać że tam gdzie dostaniesz 40% rabatu będzie drozej niz tam gdzie nie dostaniesz go wcale. Zapamiętaj sobie że nie rabat jest ważny tylko cena ostateczna Pamiętam o cenie oststecznej, bo to właśnie ona jest moim jedynym wyznacznikiem w zakupach:-)- Ale faktycznie źle sformułowałm pytanie. Płacę za litr z mieszalnika (jasne kolory) (opakowanie 1l) średnio 30zł . Taką cenę dają mi wszyscy, do których dzwoniłam w okolicy. I ponieważ nie wiem, czy szukać dalej, czy dusić wybranego sprzedawcę, zadałam pytanie o rabat. No to co, ktos się podzieli informacją w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 18.09.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 ja mam za mała puszke tikkuril., Experta chyba 25zł ,a za 5l. napewno 117zł, - ale kupowałam pare wiader... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolina 18.09.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Dziękuję ANNAJA Ja też będe kupować pare wiader, stąd pytanie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaj 22.09.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 ja mam za mała puszke tikkuril., Experta chyba 25zł , a za 5l. napewno 117zł, - ale kupowałam pare wiader... Czy może ktoś wie gdzie w Warszawie można kupić tikkurile za rozsądną cenę? I czy ktoszna jakieś miejsce gdzie mają próbniki z pełną paletą kolorów? W Leroy mają tylko część z palety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ersste 28.09.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 poszukaj przedstawiciela tej firmy na twój region i negocjuj ,masz szanse dogadac sie na 50 % rabatu z ceny detalicznej i,a nawet wiaderko farby jako materiał prubny na testy ,tak to fakturuja takie gratisy ,brałem w innej firmie nie powiem jakiej bo wkopał bym przedstawiciela ale takie wałki to sa do zrobienia ,w innej firmie kupowałem takze chemie za puszke w polsce wyszło 400 zł i prosiłem sie o rabat , dostałem 5 % za wplate gotówkowa i to koniec rabatów ,pojechałem do niemiec za to samo zapłaciłem 50 euro plus 0 % vat na firme ,niemiecki mi obcy wiec nie wspominałem o rabacie . jestem w szoku co ci polscy handlowcy ku... sobie wyobrazaja ,najpierw sprawdz cene np e bay niemiecki albo wycieczka do przygranicznego marketu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacol 28.09.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 poszukaj przedstawiciela tej firmy na twój region i negocjuj ,masz szanse dogadac sie na 50 % rabatu z ceny detalicznej i,a nawet wiaderko farby jako materiał prubny na testy ,tak to fakturuja takie gratisy ,brałem w innej firmie nie powiem jakiej bo wkopał bym przedstawiciela ale takie wałki to sa do zrobienia , w innej firmie kupowałem takze chemie za puszke w polsce wyszło 400 zł i prosiłem sie o rabat , dostałem 5 % za wplate gotówkowa i to koniec rabatów ,pojechałem do niemiec za to samo zapłaciłem 50 euro plus 0 % vat na firme ,niemiecki mi obcy wiec nie wspominałem o rabacie . jestem w szoku co ci polscy handlowcy ku... sobie wyobrazaja ,najpierw sprawdz cene np e bay niemiecki albo wycieczka do przygranicznego marketu. Zależy jaką kto ma cenę detaliczną, musiałeś chyba kupować u niezłych zdzierców skoro dali Ci taki rabat i jeszcze na tym zarobili. I nie wyzywaj polskich handlowców bo to nie zależy od nich. Jeśli masz kogoś znajomego w jakimkolwiek sklepie lub markecie budowlanym to spytaj jaką ma średnią marżę. To, że w Niemczech mają taniej nie oznacza że każda z pośredniczących w sprzedaży firm zarabia na tym kokosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ersste 28.09.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 ok zgadzam sie nie kazda firma ,handlowiec zarabiaja na posrednictwie ,handlu kokosy ,w zeszłym tygodniu kupowałem gazon betonowy w polsce 20 zł w promocji w niemczech ta sama wielkosc 0.7 euro,kraweznik w polsce 7 zł w niemczech 0.6 euro cemant w polsce 12.5 zł tej samej firmy cement w niemczech 2 euro worek,kostka betonowa gr 10 cm w polsce 35 zł m2 w niemczech 3,8 euro ,tak samo jest z drewnem ,i chemia budowlana sam handluje niektorymi produktami i zeby nie psuc rynku w polsce nazucem marze trzy cyfrowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacol 28.09.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Niewiem czy ironizujesz czy nie ale to nie hurtownie mają takie marże.Niewiem dlacyego w porownaniu z zagranicą są takie różnice. Jesli chodzi o budowlanke to rynek juz jest zepsuty. Media wspomogły to wszystko i niektorzy, glownie sprowadzacze zarobili duzą kasę a inni musieli sprzedac poniżej kosztów. Ale podobnie jest z samochodami i wieloma innymi rzeczami. A orientujesz się jak wygladają np. ceny farb, dekoracji itp, generalnie wykonczeniowki za granicą ? Czy jest tez tak że są tańsze ? Bo ja wiem np. jaką marżę ma leroy merlin itp i jestem ciekaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ersste 28.09.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 w ty dziale wykonczenia wnetrz kupowałem olejowosk osmo twardy cena w polsce 124 zł z vat za 0.75 litra w niemczech 52euro za 2,5 litra plus vat,impregnat do drewna 5 l koloryzujacy lepszy od naszego altaxinu 15 euro ,panele w I gat buk 3,5 euro m2a u producenta była mozliwo.kupienia koncówki produkcyjnej w II gat za 750 euro tir zm2,farba do betonu 2,5 litra,20 euro z vat .przy granicy niemieckiej w polskich hurtowniach pojawiło sie wiele produktów kupowanych w cenach detalicznych w niemieckich marketach całe palety oznaczone z logo market i przetransportowane do polski wystarczy spisac adres i za 500 euro mamy całego tira kostki betonowej ,ale polak jest zaradny to i spisze sobie adres z tira który akurat przywiuzł kostke do niemieckiego marketu i mozna kupic jeszcze taniej.tak trafiłem na płytki betonowe 40*40 cmgr 5 cm z posypka granitowa w cenie 2,5 euro m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asmo 02.01.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 ludzie pomóżcie kupiłem farbe lateksową z tikkurili OPTIVA SATIN w kolorze Y393 czyli taki delikatny beżyk a wyszło mi lekko cytrynowy, żółtawy. w czym problem? sprzedawca mnie wyjajał, czy paleta aż tak odbiega kolorami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryan78 02.01.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Witam Czy kolor był robiony na stacji barwiącej, i czy sprawdziłeś jaki naprawdę jest kolor w puszce. Czasami błędy pojawiają się podczas dozowania koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asmo 02.01.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 w puszce jest kolor bezowy i nie mam zielonego pojecia dlaczego wychodzi tak dziwnie na ścianie po wyschnięciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryan78 02.01.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 A jakie podłoże, czy nowa gładź gipsowa, czy jakaś starsza powłoka malarska, może jeszcze coś innego, czym gruntowane ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asmo 02.01.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 podłoze to płyty karton gips, gruntowane unigruntem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gogdi 02.01.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 A kolor wybierałeś z pomalowanych próbników w sklepie, z palety - książeczki czy z ekranu komputera? Farba drukarska i ustawienia monitora mogą sporo namieszać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 02.01.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 A ja wybierałem G306 z Tikurilli i wybierany z ralownika wyszedł taki jak chciałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 02.01.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 a czy ktoś może używał perłowych laserunków Tikkurili? chciałabym spróbować, bo efekt niby świetny, ale jak to w rzeczywistości wychodzi - może ktoś z Was już wypróbował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asmo 02.01.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 kolor wybierałem z palety tzn z próbek które były umieszczone na całej ścianie pełna paleta 2500 kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts