confused 16.09.2013 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Witam, Pozwolę sobie odświeżyć temat:DNiedawdno zabrałem się za malowanie pokoju na istniejącą już farbę i w związku z tym mam kilka pytań.Najepierw umyłem ściany i sufit póżniej zeskorbałem odpadującą farbę i zagruntowałem wszystko unigruntem, po tym zrobiłęm wyprawki akryl putzem(finish) i zeszlifowałem . Chciałem zagruntować teraz jeszcze raz to wszystko, ale podobno uni grunt nie za bardzo nadaję się pod tikkurile (pół-mat), powstają jakieś zacieki i plamy. Fachowiec na tym forum radził nawet usunąć uni grunt i użyć srodka tikkurila premier. I teraz nie za bardzo wiem co dalej... Czy zagruntować to wszytsko tym podkladem od tikkurili czy jakos zmywać unigrunt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agathas 20.06.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 (edytowane) Witam forumowiczów. Odświeżam temat, bo niestety po pomalowaniu sufitów farbą Tikkurila super white powstały plamy i utrzymuje się w mieszkaniu dziwny chemiczny smród . Sufity wcześniej były malowane farbą gruntującą a tynk był świeży tzn. nowy ale czysty i suchy. W mieszkaniu działa wentylacja mechaniczna i od prawie 3 tygodni dalej czuć "chemię":evil:. Nie wiem, czy sprzedano nam przeterminowaną farbę, czy była to może podróbka? Nie zmienia to faktu, że w mieszkaniu śmierdzi i sufit jest w łaty po 3-krotnym malowaniu. Nie wiemy co robić? Kupić inną farbę i malować 4 raz? Czy chemiczny odór zniknie ???? Edytowane 20 Czerwca 2014 przez agathas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Tikkurila Ekspert 25.06.2014 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 @agathas Dziękujemy za zapytanie dotyczące naszych produktów. Bez znajomości szczegółów związanych z procesem malowania trudno jest zdefiniować przyczyny zgłaszanych problemów - plamy i długo utrzymujący się zapach spowodowane mogą być różnymi, niezależnymi od siebie czynnikami. Dlatego prosimy o kontakt na adres [email protected], skontaktujemy Panią bezpośrednio z naszym doradcą technologicznym, który porozmawia z Panią i po uzyskaniu dodatkowych informacji, udzieli fachowej porady dotyczącej zaistniałej sytuacji. Pozdrawiamy Tikkurila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agathas 25.06.2014 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Bardzo dziękuję. Chętnie skorzystam z porady bo problem nas przerasta - zwłaszcza zapachowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 25.06.2014 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Witam,Czy można w południowych rejonach Warszawy obejrzeć gotowe próbki farb z nowej kolekcji Kolory Nastrojów? Pytam, bo w każde miejsce wskazane na stronie, do którego zadzwoniłam, zaproponowano mi mieszanie na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Tikkurila Ekspert 02.07.2014 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 @Drimeth Dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami W południowej części Warszawy, wzorniki z próbkami kolorów z kolekcji Tikkurila Kolory Nastrojów dostępne są w salonach: 1. Savel ul. Hawajska 19 http://www.tikkurila.pl/farby_dekoracyjne/gdzie_kupic?retailer_name=Savel&retailer_city=&types%5B%5D=2&search=Szukaj 2. Sawo-met ul. Puławska 456 http://www.tikkurila.pl/farby_dekoracyjne/gdzie_kupic?retailer_name=sawo-met&retailer_city=&types%5B%5D=1&types%5B%5D=2&types%5B%5D=3&search=Szukaj Pozdrawiamy Tikkurila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agathas 03.07.2014 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Usunięto kilka postów odnośnie Tikkurili a miałam się do nich odnieść.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Tikkurila Ekspert 31.07.2014 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 @agathas Witaj, Wróciliśmy już na dobre Jeśli masz jakieś pytania, lub wątpliwości służymy pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Tikkurila Ekspert 31.07.2014 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 (edytowane) @confused Witamy, Dziękujemy za zainteresowanie naszymi farbami. Pozwolimy sobie na rozwianie wątpliwości Wcześniejsza rada fachowca była jak najbardziej słuszna. Preparat Unigrunt należy zeskrobać lub zeszlifować z powierzchni ścian, powierzchnię oczyścić z pyłu i kurzu, ewentualne nierówności i ubytki uzupełnić szpachlówką. Po wyszpachlowaniu i przeszlifowaniu ścian w celu ich wygładzenia, powierzchnię należy dokładnie odpylić i zastosować farbę gruntującą Tikkurila Optiva Primer. W przypadkach zastosowania gładzi miękkich, sypkich, bardzo pylących, podłoże należy wzmocnić stosując preparat gruntujący Tikkurila Suprabilit. Dopiero tak przygotowana powierzchnia nadaje się do malowania pozdrawiamy Tikkurila Edytowane 31 Lipca 2014 przez Tikkurila Ekspert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettka 14.08.2014 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Witam, jeśli ktoś szuka szarości na ściany to chętnie odstąpię (Warszawa i okolice) testery farb Tikkurila Optiva Mat (5). Mam 3 małe puszki 0,45 l w następujących kolorach: G499 (jasny szary) H499 (trochę ciemniejszy szary, ale i tak dość jasny) NCS S 1500N (też szary) Testery kupowałam 3 tygodnie temu i zużyłam dosłownie na kilka maźnięć wałeczkiem na białej płycie do testowania A ostatecznie zdecydowałam się na odpowiednik koloru Beckers light grey tylko że na bazie Tikkurila Optiva Mat (5) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jadore 14.08.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Witam, mam pytanie czy ktoś wie jakiej szerokości powinny być poszczególne pasy by uzyskać poniższy efekt ? Inspiacja zaciągnięta z programu Dekoratornia. Napisałam do nich,ale zero odzewu. Jedyne co wiem to farba Tikkurilla, ale zgadywanie kolorów,które zostały użyte to będzie dopiero jazda. Proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam Elfira, który dzielnie znosi moje pomyłki na tym forum..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derk 23.11.2014 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 (edytowane) Witam Planujemy pomalować salon, o ile mieszkając w bloku pomieszczenie 4,5/4,5 można nazwać salonem Zdecydowaliśmy się na farbę tikkurila, teraz nie wiem czy wybrać satynową a może półmat. Ściany mają być w dwóch kolorach, a sufit na biało. Z sufitem tez mamy problem na jaką farbę się zdecydować? Teraz co do ścian, na ścianach jest nałożona gładz, dodatkowo jedna ścianka jest z N/G szpachlowane tylko łączenia. Całość mam zamiar zagruntować, tutaj też nie wiem co wybrać -Grunt Optiva Tikkulira -Grunt SUPRABILIT TIKKURILA następnie malować dwa razy. Nie wiem jak będzie się zachowywać ścianka z N/G. Jeszcze nie wiem jaki wałek dobrać do tej farby, myślę o wałku Anza Antex. W sumie malować będzie "fachowiec", już mi malował dwa pokoje gotowymi farbami Magnat i Beckers i jak na razie OK. W sumie nie wiem jakiego gruntu używał w poprzednich pokojach, ale gruntował za pomocą spryskiwacza ciśnieniowego . Jeszcze mam pytanie, gdzie w okolicach Chorzowa dostanę Tikkurile w najlepszej cenie. Wcześniej malowaliśmy Beckersem i byliśmy zadowoleni. Niestety mają ubogą paletę farb gotowych, a cena z mieszalnika podobna więc spróbujemy Tikkulirę . pozdrawiam Edytowane 23 Listopada 2014 przez derk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derk 24.11.2014 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Mam możliwość zakupu farby Tikkulira Optiva 5 za 65zl 2,7l właśnie w Leroya. Promocja dotyczy tylko 2,7L . Czy ktoś już malował tikkurilą z Leroya i jaka ocena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts