os_alfa 26.11.2017 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Dzień dobry,wczoraj przy przygotowywaniu budynku do zimy okazało się (wiem późno), że między oknem a podłogą jest za mała przestrzeń. Chcieliśmy żeby było metr na gotowo a wyjdzie jakieś 80 cm. Dom powstał z betonu komórkowego a wiadomo że pod oknem w warstwie poprzedzającej powinno być zbrojenie i takie w tym momencie jest ale potrzeba domurować jedną warstwę. Jak to teraz zrobić żeby było dobrze?A) wykuć w narożnikach po 50 cm bloczka, położyć drut i wkleić bloczek? Nie wiem czy to w ogóle wykonalne, czy jak wykuje aż tyle po obu stronach czy to się nie zawali i czy w ogóle uda mi się go wsunąć dobrze przy kleju grubości minimetru.B) Pominąć temat zbrojenia w nadziei że nie będzie pęknięć w narożnikach w późniejszym czasie i tylko wykuć 12 cm żeby związać dodatkową warstwę w oknie ze starym muremC) wymurować w wolnej przestrzeni dodatkową warstwę nie wiążąc jej ani zbrojeniem ani z już wymurowanymi bloczkami niczym innym oprócz klejuA może jeszcze jakieś inne propozycje? Proszę poradźcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 27.11.2017 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 Jest już zbrojenie więc wariant C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 28.11.2017 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2017 C, ale 80 deko mało ale 100 to wysoko jak na domek 85-90 celuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts