SiA1 27.11.2017 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 Witam. Bardzo proszę o poradę. Moj ojciec jest rolnikiem. Jedna z działek ktora ma uzbrojenie i na której chciałabym się wybudować ma 45a. Ojciec nie moze mi jej calej przepisac bo stracil by status rolnika. Dzialka nie ma zadnej zabudowy. Jest oznaczona jako rolna. Gmina nie posiada planu zagospodarowania a jedynie studium. Kilka metrow dzialki od glownej drogi ma klase RII. następnie 1/3 dzialki klase RIVa i reszta klasa III. Moje pytanie brzmi czy mozna wystąpic do gminy(czy jest sens) o wz tylko na czesc dzialki o klasie RIVa i potem wydzielic dzialke np 15a na tej klasie i przepisac na mnie. Z tego co wiem nie powinno byc problemu z odrolnieniem tej klasy. Dodam ze budowa na ojca na zasadzie zabudowy zagrodowej raczej odpada bo ja nie jestem rolnikiem wiec bedzie problem z przepisaniem. Z gory dziekuje za wszelkie wskazowki. Narazie mimo wszystko zloze wniosek o wz na dzialke. Moze w warunkach cos sie wyjasni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts