Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wyposażenie kotłowni

wother

Recommended Posts

Witam, kompletuje powoli sprzęt do kotłowni.

Zakupiłem:

Kocioł De Dietrich MCR3 z zasobnikiem i sterownikiem pokojowym iSense

Mam instalację,

Parter - całość na podłogówce.

Piętro - 5 grzejników

Grzejniki są rozprowadzone z jednej pętli , a ogrzewania podłogowego jest 8 pętli.

Jest też zrobiona cyrkulacja CWU.

Co jeszcze potrzebuję aby uruchomić kotłownie ?

Zainstalowany jest rozdzielacz do podłogówki.

Trzeba - podłączyć kocioł, podłogówkę, grzejniki na górze i cyrkulację ciepłej wody.

Domyślam się, że potrzebny mi jest zestaw pompowy z mieszaczem ?

Co jeszcze jest potrzebne ?

Jaką pompę i jaki mieszacz kupić ? Jak napędzić cyrkulację wody cieplej?

Witam

dziwne nieraz tu pytania padają takie typowo POLSKIE kupujecie towar ( nieraz byle jaki) czy nie lepiej zaprosić prawdziwego instalatora aby wycenił instalację wraz z wykazem materiałów i zobaczyć albo się dogadać.

Po co kupować towar z 23% VATEM on wam ten sam towar zamontuje i wystawi z 8% VATEM

To przykład kocioł 5000zł kupiłeś brutto niech on kupi i zapłać mu po zamontowaniu 5000zł zobaczysz jak będzie Cię szanował!

zarobił 600zł a będzie Cie szanował i na każde zawołanie przyjedzie .

Witam

dziwne nieraz tu pytania padają takie typowo POLSKIE kupujecie towar ( nieraz byle jaki) czy nie lepiej zaprosić prawdziwego instalatora aby wycenił instalację wraz z wykazem materiałów i zobaczyć albo się dogadać.

Po co kupować towar z 23% VATEM on wam ten sam towar zamontuje i wystawi z 8% VATEM

To przykład kocioł 5000zł kupiłeś brutto niech on kupi i zapłać mu po zamontowaniu 5000zł zobaczysz jak będzie Cię szanował!

zarobił 600zł a będzie Cie szanował i na każde zawołanie przyjedzie .

Jeszcze dziwniejsze, jakie tu odpowiedzi padają.... na przykład twoja

Nic nie wniosłeś do tematu, w żaden sposób nie pomogłeś autorowi wątku. Jaka jest twoja motywacja? Jesteś instalatorem cierpiącym na brak zleceń czy masz ogólną potrzebę dzielenia się ze światem swoimi przemyśleniami?

Witam Twoja za to wnosi.

Po prostu ja zaprosiłem kilku i poprosiłem o wyceny i spis materiałów -wybrałem jednego i rozmawialiśmy.

Tu kolega jak by zaprosił mógł by się spytać na form co mu powiedzieli i czy to jest ok.

Nic więcej

A możne się zdarzyć ,ze kupi nie przydatne do jego kotłowni rzeczy.

Pozdrawiam

Jeszcze dziwniejsze, jakie tu odpowiedzi padają.... na przykład twoja

Nic nie wniosłeś do tematu, w żaden sposób nie pomogłeś autorowi wątku. Jaka jest twoja motywacja? Jesteś instalatorem cierpiącym na brak zleceń czy masz ogólną potrzebę dzielenia się ze światem swoimi przemyśleniami?