wother 27.11.2017 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 Witam, kompletuje powoli sprzęt do kotłowni.Zakupiłem:Kocioł De Dietrich MCR3 z zasobnikiem i sterownikiem pokojowym iSense Mam instalację, Parter - całość na podłogówce.Piętro - 5 grzejników Grzejniki są rozprowadzone z jednej pętli , a ogrzewania podłogowego jest 8 pętli. Jest też zrobiona cyrkulacja CWU. Co jeszcze potrzebuję aby uruchomić kotłownie ? Zainstalowany jest rozdzielacz do podłogówki. Trzeba - podłączyć kocioł, podłogówkę, grzejniki na górze i cyrkulację ciepłej wody. Domyślam się, że potrzebny mi jest zestaw pompowy z mieszaczem ? Co jeszcze jest potrzebne ? Jaką pompę i jaki mieszacz kupić ? Jak napędzić cyrkulację wody cieplej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 29.11.2017 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Sprzęgło, pompa na grzejniki, zawór 3d z siłownikiem i druga pompa na ogrzewanie podłogowe. http://www.dedietrich-kotly.pl/wp-content/uploads/2015/08/MCR3PLUS_cennik.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaju 29.11.2017 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Witam dziwne nieraz tu pytania padają takie typowo POLSKIE kupujecie towar ( nieraz byle jaki) czy nie lepiej zaprosić prawdziwego instalatora aby wycenił instalację wraz z wykazem materiałów i zobaczyć albo się dogadać.Po co kupować towar z 23% VATEM on wam ten sam towar zamontuje i wystawi z 8% VATEM To przykład kocioł 5000zł kupiłeś brutto niech on kupi i zapłać mu po zamontowaniu 5000zł zobaczysz jak będzie Cię szanował!zarobił 600zł a będzie Cie szanował i na każde zawołanie przyjedzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 01.12.2017 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 Jeśli nie będzie wyszczególnione na piśmie to wstawi badziewie i to jeszcze nie wszystko co powinno się znajdować w instalacji, bo stwierdzi że on tak robi i działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krajzega 01.12.2017 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 Witam dziwne nieraz tu pytania padają takie typowo POLSKIE kupujecie towar ( nieraz byle jaki) czy nie lepiej zaprosić prawdziwego instalatora aby wycenił instalację wraz z wykazem materiałów i zobaczyć albo się dogadać. Po co kupować towar z 23% VATEM on wam ten sam towar zamontuje i wystawi z 8% VATEM To przykład kocioł 5000zł kupiłeś brutto niech on kupi i zapłać mu po zamontowaniu 5000zł zobaczysz jak będzie Cię szanował! zarobił 600zł a będzie Cie szanował i na każde zawołanie przyjedzie . Jeszcze dziwniejsze, jakie tu odpowiedzi padają.... na przykład twoja Nic nie wniosłeś do tematu, w żaden sposób nie pomogłeś autorowi wątku. Jaka jest twoja motywacja? Jesteś instalatorem cierpiącym na brak zleceń czy masz ogólną potrzebę dzielenia się ze światem swoimi przemyśleniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaju 01.12.2017 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 Witam Twoja za to wnosi. Po prostu ja zaprosiłem kilku i poprosiłem o wyceny i spis materiałów -wybrałem jednego i rozmawialiśmy. Tu kolega jak by zaprosił mógł by się spytać na form co mu powiedzieli i czy to jest ok. Nic więcej A możne się zdarzyć ,ze kupi nie przydatne do jego kotłowni rzeczy. Pozdrawiam Jeszcze dziwniejsze, jakie tu odpowiedzi padają.... na przykład twoja Nic nie wniosłeś do tematu, w żaden sposób nie pomogłeś autorowi wątku. Jaka jest twoja motywacja? Jesteś instalatorem cierpiącym na brak zleceń czy masz ogólną potrzebę dzielenia się ze światem swoimi przemyśleniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts