kubas01 27.11.2017 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 Czołem!Proszę o recenzję zagadnienia jak niżej.Mam do poprawienia posadzki na gruncie w starym domu - pomieszczenie po pomieszczeniu. Jednocześnie chciałem poprawić hydroizolację od wewnątrz na fundamentach.Pytanie: Jak odkopać zadane fundamenty w pomieszczeniu? Czy mogę odkopać wszystko na około i na raz, czy jakoś po kolei? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 27.11.2017 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 Co to za budynek co za fundament. Co znaczy poprawienie posadzek? W starych budynkach coś takiego jak posadzka nie występowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubas01 28.11.2017 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2017 Budynek z lat 80tych, 2 piętra. Fundament w postaci ławy i wylanego fundamentu. Posadzki betonowe (dużo betonu) bez izolacji albo z izolacją nieciągłą wprost na gruncie(!)Skułem posadzkę w jednym pomieszczeniu, które stanowi 1/3 powierzchni budynku.Chciałbym odsłonić fundamenty od środka aby zabezpieczyć ich boki przed wilgocią.Potem posadzka na bazie keramzytu zgodnie ze sztuką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 28.11.2017 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2017 Generalnie ław się nie odkopuje po całości ani w środku ani na zewnątrz. Kwestia czy chcesz kopać do samego dołu ławy czy coś zostaje. Do spodu to odcinakami fragmentami bym robił. Jak coś zostanie 30-50cm gruntu to można pomieszczeniami. Takie decyzjie powinien podejmować ktoś z uprawneiniemi na mijescu nie on line bez wizji lokalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubas01 28.11.2017 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2017 Dzięki za radę.Zamierzam kopać do ławy, więc będę kopał odcinkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts