adamek85 30.11.2017 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Witam, Mam ocieplenie stropodachu 2x20cm Rockwool. Powyżej jest nieogrzewane pomieszczenie zabudowane płytami OSB do samej kalenicy. Do tego pomieszczenia wchodzi sie przez schody strychowe. Chciałbym miec w tym pomieszczeniu cały czas dodatnia temperaturę. Ile cm ocieplenia waszym zdaniem powinno to zapewnić? Póki co planowałem 10cm Rockwool Frontrock ale mam wątpliwości czy to wystarczy. Z góry dziękuje za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 30.11.2017 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Witam, Mam ocieplenie stropodachu 2x20cm Rockwool. Powyżej jest nieogrzewane pomieszczenie zabudowane płytami OSB do samej kalenicy. Do tego pomieszczenia wchodzi sie przez schody strychowe. Chciałbym miec w tym pomieszczeniu cały czas dodatnia temperaturę. Ile cm ocieplenia waszym zdaniem powinno to zapewnić? Póki co planowałem 10cm Rockwool Frontrock ale mam wątpliwości czy to wystarczy. Z góry dziękuje za porady. Gwarancji nie masz zadnej, ze bedzie tam >0. Jak sie trafia mrozy -20C przez 2 tygodnie to sie pomalutki wychłdzi. Pomału temperatura bedzie zdazała do takie jjak jest na zewnatrz. Ja bym w ciemno dawał 30cm i malutka grzałke w przypadku najgorszych mrozów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Termo Organika 30.11.2017 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Wszystko zależy od tego jak długo będą się utrzymywać temperatury poniżej zera. Generalnie im grubsza warstwa izolacji i niższa lambda izolatora tym łatwiej osiągnąć zakładany komfort cieplny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts