kuba91 01.12.2017 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 Witam . Dostałem wycenę z firmy Adams na okna, Veka Sl 82, Ideal 8000 z profilem 85mm, i z miejscowej firmy Global . Które byście polecili? 1 .wersja -W ofercie uwzględniłem okna na profilu Veka -rama 82 mm z dodatkową 3 uszczelką w ramie , zbrojenie stalowe zamknięte , pakiet 3 szybowy z ciepłą ramką oraz okuciem o podwyższonym standardzie antywłamaniowym-4 zaczepy antywłamaniowe w pakiecie. Dwustronny kolor złoty dąb oraz Witryna HST z montażem standardowym , cena 28,691,73 2 .wersja -W ofercie uwzględniłem okna na profilu Aluplast 8000- rama 85 mm z dodatkową 3 uszczelką w ramie , zbrojenie stalowe zamknięte , pakiet 3 szybowy z ciepłą ramką oraz okuciem o podwyższonym standardzie antywłamaniowym-4 zaczepy antywłamaniowe w pakiecie. Dwustronny kolor złoty dąb oraz witryna HST - z montażem standardowym, cena 29,560,49zł Ewentualne dopłaty do ciepłych montażów - podkłady PCV pod balkony i witryny oraz systemy HST + 800,00 PLN brutto podkłady zapewniają usztywnienie , oraz podparcie i doszczelnienie od spodu wylewki . W ofercie uwzględniono podkłady 10 cm . -Listwy THERMO z pianką od dołu okien + 180,00 PLN Wszystkie okna w całym domu w których będzie montowany parapet -ciepły parapet Styropex + 514,00 PLN zapewnia sztywność i prawidłowe kotwienie od dołu okna - dwustronna ciepła taśma SOUDAL -paroprzepuszczalna i paraizolacyjna z obróbką klejem do wełny z zewnątrz + 1744,00 PLN Wszystkie okna w całym domu A w miejscowym sklepie, dostałem oferte na takie okna: Profil Kommerling 76MD okucia Multimatic klamki Secustik t37 szkło 4/18/4/18/4 6-cio komorowy dodatkowa 3 uszczelka poszerzenia pod balkony całość z montażem wychodzi : cena 26,900zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 02.12.2017 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 Załączniki są nieczytelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba91 02.12.2017 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 https://drive.google.com/open?id=1Cb9_ovsvH0il75mbhPvoxpAvBerCKCii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 02.12.2017 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 Moim zdaniem ceny niezłe. My z mężem pierwszą ofertę też mieliśmy na Adamsa, ale ostatecznie z niego zrezygnowaliśmy - zbyt wile opinii niejednoznacznych, niepolecających. Niby nic konkretnego, ale jednak. Nie wiem czy słyszałeś o cienkim zgrzewie na ramie okna. To jest to miejsce gdzie w rogu skrzydła zbiegają się dwa paski okleiny. Może być standardowy, gruby (2-3mm) zgrzew, albo V zgrzew (w zasadzie nie widać spoiny, a okleina idealnie do siebie przylega; nie obowiązuje w oknach HST). Bardzo ładnie to wygląda. Wiem, że taki zgrzew maja okna KNS i Vetrex. I jeszcze jedna firma, ale nie pamiętam producenta. Reszta cen na poszerzenia pod okna tarasowe, ciepłe parapety i ciepły montaż - tez raczej standardowa. Masz dużo okien i te ceny dają radę. Spytaj może o aluminiowego HST - mówią, że są tańsze od PCV. No i na HST profil 70 jest wystarczający. Zwłaszcza na takie duże okno - będzie ciężkie.Jeśli nie znasz strony: http://oknotest.pl/ to poczytaj sobie o producentach i spójrz na ranking. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba91 04.12.2017 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Z tych trzeach ofert którą byście polecili?kommerling najtańszy ale czy będzie lepszy od pozostałych ofert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts