Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pytanie do znających temat odnośnie kanalizacji

xiron1

Recommended Posts

Witam. Mam pytanie odnośnie kanalizacji. Ponieważ rozpocząłem remont łazienki poszło arę przeróbek m. in. ogrzewanie które trafiło na ścianę w postaci grzejnika drabinkowego, i tu pojawił się problem gdyż niedaleko grzejnika znajduje się rura kanalizacyjna która gdy był grzejnik była sucha itd teraz zbiera się na nim woda z powodu oddalenia źródła ciepła, pkt rosy. I tu moje pytanie, czy można zaślepić to wyjście kanalizacji na zewnątrz, tzn zaślepić w kolanie a kolano usunąć całkowicie? Jeśli nie to jakieś propozycje, rozwiązanie? Poniżej przesyłam szkic oddający myślę w miarę całą problematykę, jeśli są oprócz tego potrzebne jakieś zdjęcia, bądź informację na pewno udzielę. P.S. rura ta zastanie zabudowana płytą gk na stelażu będzie to noga docelowo stołu z gk która ma zakrywać właśnie rurę kanalizacyjną jak i licznik wody. Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie. Edit zapominałem dodać że za elewację wychodzi ta rura bez niczego tj. zwykła złączka z uszczelką. Nikt nie wie?.

p.s. słyszałem że jest jakaś hmmm guma nasadzana która się otwiera przy np spłukaniu a tak jest zamknięta i nie zasysa powierza ktoś ma wiedzę?

rzut kanalizacja.jpg

Edytowane przez xiron1