xiron1 01.12.2017 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 (edytowane) Witam. Mam pytanie odnośnie kanalizacji. Ponieważ rozpocząłem remont łazienki poszło arę przeróbek m. in. ogrzewanie które trafiło na ścianę w postaci grzejnika drabinkowego, i tu pojawił się problem gdyż niedaleko grzejnika znajduje się rura kanalizacyjna która gdy był grzejnik była sucha itd teraz zbiera się na nim woda z powodu oddalenia źródła ciepła, pkt rosy. I tu moje pytanie, czy można zaślepić to wyjście kanalizacji na zewnątrz, tzn zaślepić w kolanie a kolano usunąć całkowicie? Jeśli nie to jakieś propozycje, rozwiązanie? Poniżej przesyłam szkic oddający myślę w miarę całą problematykę, jeśli są oprócz tego potrzebne jakieś zdjęcia, bądź informację na pewno udzielę. P.S. rura ta zastanie zabudowana płytą gk na stelażu będzie to noga docelowo stołu z gk która ma zakrywać właśnie rurę kanalizacyjną jak i licznik wody. Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie. Edit zapominałem dodać że za elewację wychodzi ta rura bez niczego tj. zwykła złączka z uszczelką. Nikt nie wie?. p.s. słyszałem że jest jakaś hmmm guma nasadzana która się otwiera przy np spłukaniu a tak jest zamknięta i nie zasysa powierza ktoś ma wiedzę? Edytowane 30 Stycznia 2018 przez xiron1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts