radek508 02.12.2017 01:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 WitamOd pewnego czasu jestem posiadaczem pieca Defro eko duo uni r 15kw. Moj problem polega na tym ze piec nie trzyma ustawionej temperatury. Aktualnie zadaną mam 60 stopni, a piec skacze miedzy 43 a 68 stopni. Palę z funkcja PID. Co poprawić zeby to zniwelować? Pomoże ktoś? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jozefg 02.12.2017 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 Żaden chyba piec na paliwo stałe nie trzyma temperatury sztywno - jest to fizycznie niemożliwe. U mnie też zmienia się w podobnych granicach czyli ~+/- 15 st Aha, u mnie nie ma PiD... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 03.12.2017 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 radek508spróbuj zmniejszyć współczynnik mocy na nizszy- będzie delikatniej pracował i z trochę niższą mocąPID w tych sterach dąży do przekroczenia temperatury zadanej o 5st i odstawieniajak zmniejszysz mu moc maksymalną nie będzie tak mocno przeciągał i powinien pracować stabilniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts