jakwdomku 02.12.2017 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 Jak wygląda taka kontrola? Niby jest ona obowiązkowa, ale na necie da się doszukać sytuacji że nie przyszłli Jak bardzo wszystko sprawdzają/mierzą podczas takiej wizyty? Jak bardzo mam się stresować? Może ktoś jest z DG i podzieliłby się tym cennym doświadczeniem A przede wszystkim - co totalnie wyklucza z pozytywnej oceny budynku? Parter będę mieć w 100% wykończony, poddasze ocieplone i zabudowane gk, ale już bez paneli na podłogach. Prawo jest tak głupie, że w projekcie mam taras i utwardzoną drogę do garażu wolnostojącego i niby przez takie głupoty mogą nie pozwolić na zamieszkanie budynku Gotuje się we mnie, bo prawo prawem, ale przenosząc się z 40m² mieszkania do domu podnoszę swój standard życia parukrotnie. Mieszkania socjalne jakie miasto daje mieszkańcom są w gorszym stanie niż nowo wybudowany dom w którym nie mogę mieszkać bo sobie ubłocę buty poprzez niewybrukowany podjazd do domu. Nikt z miasta mi nie dopłaci i nie zwróci za te ubłocone buty, ale i tak nie mogę mieszkać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 02.12.2017 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 Trzeba mieć wyjątkowego pecha, żeby się pokazali.Brak paneli nie przeszkadza w odbiorze, brak tarasu może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakwdomku 02.12.2017 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 Hmmm... mówimy o pozwoleniu na użytkowanie, a nie zakończenie budowy. W tej drugiej sytuacji to podobno faktycznie przychodzą raz na 1000 przypadków, w tym pierwszym - kiedy chce się zamieszkać przed realizacją wszystkiego z projektu kontrole są dużo częstsze. W prawie jest to zapisane jako "obowiązkowa kontrola". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts