dr_Fell 03.12.2017 02:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 W moim syfonie do połączenia przelewu z syfonem służy jakiś peszel. Peszel jest nasuwany na końcówkę, która odprowadza wodę do syfonu, tuż pod zlewem. Tu pojawiają się wątpliwości - czy to ma prawo być szczelne? Końcówka i peszel są z dość twardego materiału, nie będą idealnie przylegać, a ja nie chcę żeby mi kapało na dół. Pytam, bo teraz to będzie prościej w razie czego uszczelnić (czym? silikon? trochę pakuł i pasty?) niż jak już wpuszczę zlew w blat i skręcę wszystko. Nie mogę teraz zrobić zdjęcia ale wygląda to podobnie:https://media.castorama.pl/media/catalog/product/cache/0/small_image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/S/y/Syfon_do_zlewozmywaka_1-komorowego_z_przelewem-505237-120195.jpg Tylko że karbowanie u mnie na końcówce jest słabsze w dodatku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 03.12.2017 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 To górne mocowane do zlewu nie będzie cieklo a dolne na pewno bo rurka jest nasuwana na zewnatrz a nie w środek więc trza to czymś skleić a z drugiej strony to taki przelew rzadko jest używany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 08.12.2017 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Tą rurkę karbowaną , połącz na silikon . Raz , że łatwiej będzie można wsunąć ją w króćce . Dwa że będzie pewność co do uszczelnienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_Fell 08.12.2017 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Dzięki, połączę na silikon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts