grv 03.12.2017 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 Witam,Mam problem z rzeczonym kotłem Buderusa GB072-14v2 ze sterownikiem RC300 oraz pompą CWU Wilo Z-Star Nova. Mianowicie instalator podłączył mi pompę do pieca, a ja mam teraz problem z wymuszeniem jej pracy. Pompa załącza się tylko gdy piec przechodzi w tryb grzania CWU bez względu na ustawienia cyrkulacji w sterowniku, natomiast ja chciałbym aby pompa załączała się np. 3 razy na godzinę zgodnie z programem grzewczym. Czy jest taka możliwość ustawienia pracy ?Obecne ustawienia to:CWU --> Program czasowy --> tryb pracy: Jak program czasowy obiegu grzewczegoCyrkulacja --> tryb pracy: Jak system cwuCyrkulacja --> Częstotliwość włączania: 3/h Menu serwisowe:System CWU I --> Pompa cyrk: Wł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 10.01.2018 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Witam, W celu rozwiązania Pańskiego problemu, zachęcam do kontaktu z Autoryzowanym Serwisantem marki Buderus, który na miejscu zweryfikuje pracę kotła oraz dokona odpowiednich zmian. Wizytę serwisanta można umówić za pomocą kontaktu z infolinią serwisową 801 777 008 lub bezpośrednio z wybraną firmą – lista pod adresem: http://www.buderus.pl/kontakty/autoryzowani-serwisanci.html Chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 06.07.2018 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 Witam,ponawiam pytanie - do dziś nie udało mi się z tym dojść do ładu. Teraz piec pracuje wyłącznie w trybie CWU, ale nadal pompa załącza się jedynie w czasie grzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts