Gość mtdeusz 03.12.2017 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 (edytowane) Nareście górne kopcióchy słóżace do smrodliwej utylizacji hurtowej ilośći paliwa lub bezdymowego (dym rorzadza KPW) kiszenia węgla od góry lub kiszenie względnie spalania koksu idą do huty.Jestem ciekawy kto wymyślił wogule takie g**** jak górny kopcióch przecierz co byś nie robił będzie kopcił i koniec.Górny kopcióch przstanie kopcić jak wyłożysz mu szamotem komore spalania,zrobisz szamotową dyszę,podasz PW przed dyszę i jazda na pełnej mocy lub zrobisz TLUDA a reszta parowóz,batary i marnowanie węgla,lub niepoprawne spalanie węgla od góry (i tak się kopci). Edytowane 3 Grudnia 2017 przez mtdeusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 03.12.2017 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 Ty masz jakiś dołek psychiczny ? daj se kilka dni odpoczynku a po kilku dniach dowiesz się że twój jeszcze nie kupiony MPM też pójdzie na złom ale aby cię pocieszyć dodam że podajnikowe w piątej klasie z ekodesignem też pójdą na złom za kilka lat , to się już dzieje narazie w Wrocławiu tak planują a za chwilę zgłoszą się nowi włodarze tylko poczekają do wyborów na drugi rok a potem dowiesz się na kogo głosowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 03.12.2017 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 Bo mi tu taki jeden delikwent zakopca cała więś wunglem.Spokojnie kupię kocioł HG 5klasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 03.12.2017 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 Bo mi tu taki jeden delikwent zakopca cała więś wunglem. Spokojnie kupię kocioł HG 5klasy. "Węglem", chyba, żeś ślązak z dziada pradziada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 03.12.2017 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 Wungiel ze slonska jezd... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 03.12.2017 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 Nie jestem,że śląska ale spadek importu ruskiego węgla spowoduje większy smog,ruskie węgiel jest płomienny a śląski koksujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 03.12.2017 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 Nie jestem,że śląska ale spadek importu ruskiego węgla spowoduje większy smog,ruskie węgiel jest płomienny a śląski koksujący. Widzę, że masz takie pojęcie o śląskim węglu, jak kot o kwaśnym mleku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 03.12.2017 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 A jakie ma kot pojęcie o kwaśnym mleku.U mnie na składzie ruski to zawsze płomienny a śląski koksujący,który aby się czysto spalał należy wymieszać z wiórami,drewnem, lub otworzyć dolne drzwiczki na full. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 03.12.2017 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 A jakie ma kot pojęcie o kwaśnym mleku. U mnie na składzie ruski to zawsze płomienny a śląski koksujący,który aby się czysto spalał należy wymieszać z wiórami,drewnem, lub otworzyć dolne drzwiczki na full. Czyli o dobrym śląskim węglu nic nie wiesz. To, że śląski nie oznacza, że dobry. Liczy się gdzie wydobywany. Podpowiem z których kopalni jest dobry: Wujek, Wesoła, Marcel, Pokój, Staszic. Podpowiem, że z Halemby jest kiepski, nadający się przede wszystkim do koksowni oraz elektrowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 04.12.2017 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Brat mieszka w Rudzie Śląskiej i pali Halembskim węglem i jest zachwycony , kiedyś był podobno kiepski sporo popiołu smolił a teraz super i sporo mocniejszy , pewnie inne pokłady biorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 04.12.2017 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Brat mieszka w Rudzie Śląskiej i pali Halembskim węglem i jest zachwycony , kiedyś był podobno kiepski sporo popiołu smolił a teraz super i sporo mocniejszy , pewnie inne pokłady biorą Może a raczej napewno inne pokłady. Mieszkałem w Halembie ponad 20 lat, tato pracowal na dole i zawsze twierdził, że węgiel czy to z tysiąca czy z płytszego pokładu był do kitu, jeśli chodzi o domowe spalanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 04.12.2017 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 (edytowane) A może to kocioł był kit a nie węgiel???Np. taki górny kopcióch zabrakło turbo dmuchawy i już węgiel się nie chce palić. Edytowane 4 Grudnia 2017 przez mtdeusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gondoljerzy 04.12.2017 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Nareście górne kopcióchy słóżace do smrodliwej utylizacji hurtowej ilośći paliwa lub bezdymowego (dym rorzadza KPW) kiszenia węgla od góry lub kiszenie względnie spalania koksu idą do huty. Jestem ciekawy kto wymyślił wogule takie g**** jak górny kopcióch przecierz co byś nie robił będzie kopcił i koniec. Górny kopcióch przstanie kopcić jak wyłożysz mu szamotem komore spalania,zrobisz szamotową dyszę,podasz PW przed dyszę i jazda na pełnej mocy lub zrobisz TLUDA a reszta parowóz,batary i marnowanie węgla,lub niepoprawne spalanie węgla od góry (i tak się kopci). Jak to było w kawale z bardzo długą brodą: "Ty się zając nie śmiej..." Przecież Twój dolniak już następny w kolejce do tej samej huty ustawiony. A górniak byłby świetny gdyby można kupić koks w normalnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 04.12.2017 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 To kupie DS 5klasy.Lub kocioł HG lub zrobie piec rakietowy.(Szamot do huty?,Chyba,że na ogladziny pieca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 04.12.2017 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 A może to kocioł był kit a nie węgiel??? Np. taki górny kopcióch zabrakło turbo dmuchawy i już węgiel się nie chce palić. Zastanów się co piszesz. Sam wciskasz kit! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 04.12.2017 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 A może to kocioł był kit a nie węgiel??? Np. taki górny kopcióch zabrakło turbo dmuchawy i już węgiel się nie chce palić. Ortografia i stylistyka się kłania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jozefg 04.12.2017 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Jestem ciekawy kto wymyślił wogule takie g**** jak górny kopcióch przecierz co byś nie robił będzie kopcił i koniec. ...... reszta parowóz,batary i marnowanie węgla,lub niepoprawne spalanie węgla od góry (i tak się kopci). Nie ma złych pieców czy kotłów, chyba że ewidentnie spartolone - są tylko palacze do d*py.... Gównianemu palaczowi i złoty kocioł nie pomoże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 04.12.2017 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 (edytowane) Pomoże,pomoże.To jak się poprawnie pali w górno dolnym kopciuchy z lub bez dmuchawą? Edytowane 4 Grudnia 2017 przez mtdeusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 04.12.2017 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Jak to było w kawale z bardzo długą brodą: "Ty się zając nie śmiej..." Przecież Twój dolniak już następny w kolejce do tej samej huty ustawiony. A górniak byłby świetny gdyby można kupić koks w normalnej cenie. Powiem ci że z tym koksem to strzał w dziesiątkę , palę parę dni i rewelka fakt 1100 tona ale z drugiej strony on jest leciutki i 1 tona węgla to objętościowo jak by 1,5 tony czyli de fakto wychodzi to na jedno , ja nie ważę na kg tylko na wiadra , jedno wiadro węgla pali się tak samo długo jak 1 wiadro koksu ale dymka zero , dolniaki mogą pomarzyć o tak czystym spalaniu :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 04.12.2017 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 A ja sobię kupie koks do dolniaka i będę miał czystrze spalanie od ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts