Progresiv 03.12.2017 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 Witam! Bardzo proszę o pomoc w odpowiednim ustawieniu sterownika! Jestem bardzo świeżym palaczem i wolę zapytać doświadczonych co i jak robicGłównym problemem jest spalanie bo jest w granicach 22-25 kg na dobę przy 3 st na plusie.. :/Dom ocieplony styro 15 i dach wełna 20Piec od producenta z pleszewa że sterownikiem Ognik plus PID.. O ustawieniach ciężko mi coś powiedzieć bo mam ustawiony automat (pid) i tam naprawdę sam sobie dostosowuje wszystkie parametry ale to co mi się udało sprawdzic to czas podawania ok 15 sekund, dmuchawa na 75% ( przesłona otwarta na maxa) czas przerwy zależy od tego jak sobie sterownik ustali ale jest chyba ok 1:55 czasem więcej, temperatura pieca 55st a wody 50.. jedną rzecz mnie jeszcze niepokoi i niewiem czy tak ma być, mianowicie rura od ślimaka podajnika jest bardzo ciepła że tak powiem do połowy "drogi"do samego podajnika(alarmu nie wywala).Z góry przepraszam jeśli pod jest mało profesjonalny ale dopiero się wszystkiego ucze:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts