riderd 04.12.2017 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 (edytowane) Wziąłeś termeta? możesz powiedzieć jakie koszty? tu bądź na priv? Znajomy ma Termeta i poleca, ale teraz nie mam z nim kontaktu... i tak szukam opinii, bo instalatorzy tylko vaillant, junkers be, i ogólnie vaillant najlepszy edit, to niestety znalazłem coś, choć nie chciałbym tego znaleźć https://www.ceneo.pl/31870611#tab=reviews Wie ktoś jak jest obecnie? Edytowane 4 Grudnia 2017 przez riderd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 04.12.2017 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Wziąłeś termeta? możesz powiedzieć jakie koszty? tu bądź na priv? Znajomy ma Termeta i poleca, ale teraz nie mam z nim kontaktu... i tak szukam opinii, bo instalatorzy tylko vaillant, junkers be, i ogólnie vaillant najlepszy Dla instalatora Valiant może być najlepszy, dlaczego nie? Jeśli ma największy% ze sprzedaży tego kotła, to przecież jest najlepszy. Junkers be? U mnie (odpukać) 6 lat na obrotach bez zająknięcia. Nie znaczy że Junkers the best. Sprawdzić ceny zakupu, warunki i długość gwarancji, dostępność serwisu w najbliższej okolicy i brać co wygodne. Żadna marka nie gwarantuje dzisiaj długowieczności. Lepiej wyrzucać tani niż drogi kocioł. A jak masz kumatego serwisanta w pobliżu, to mało ważne czym grzejesz dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaju 04.12.2017 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 (edytowane) siedem pod warunkiem że w 4,5,6,7 roku zrobisz przegląd po 457 zł każdy. Poczytaj warunki gwarancji. Mój na razie lezy w piwnicy więc się nie psuje. Witam a uto masz? nowe czy ? Serwisujesz? (jak lezy to za dużo masz k.......... gwarancji już chyba też nie masz. Edytowane 4 Grudnia 2017 przez kaju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 04.12.2017 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 leży bo dzisiaj kupiony. Zanęciłem się 7 -letnią gwarancją ale nie ma nic za darmo. Odpowiadając na temat kosztów: Teremet Ecocondens Silver 25 kw 2F za 3250 zł brutto. Hurtownia w Siedlcach, takie same ceny są na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riderd 04.12.2017 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Cena zachęca, jednofunkcyjny gold lub crystal II 3800, ale nie mam pojęcia tak naprawdę czym sie różnią, bo róznic na pierwszy rzut oka nie ma wiele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 05.12.2017 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 W stosunku do "prądu' w G11 COP jest około 3. Przecież nikt nie używa G11 do grzania. Liczmy więc koszt gazu np. 20 groszy do kosztu prądu za 27 groszy wg moich taryf. Mi wychodzi że gaz jest zawsze droższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 05.12.2017 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Czy aby kolega nie pominął COP? Pominął, ale ocieplenie domu nie jest skończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 05.12.2017 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Witam a uto masz? nowe czy ? Serwisujesz? (jak lezy to za dużo masz k.......... gwarancji już chyba też nie masz. Ja świadomie zrezygnowałem z przeglądów w serwisie, bo w przypadku drobnych wad taniej jest naprawić je odpłatnie niż w ramach gwarancji. I dobrze na tym wychodzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mddwb 05.12.2017 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Jak wygląda sprawa wężownicy do przewymiarowaniu kotła, bo słyszałem, że musi mieć tyle samo mocy co kocioł, lub więcej. Czy jeśli jest mniejsza mogą wystąpić jekieś problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mddwb 05.12.2017 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Oczywiście wężownicą od bojlera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 05.12.2017 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Pominął, ale ocieplenie domu nie jest skończone. To po co w ogóle te wyliczenia i porównanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 05.12.2017 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 To po co w ogóle te wyliczenia i porównanie ? Dla obudzenia świadomości w narodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 05.12.2017 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 (edytowane) Przecież nikt nie używa G11 do grzania. Liczmy więc koszt gazu np. 20 groszy do kosztu prądu za 27 groszy wg moich taryf. Mi wychodzi że gaz jest zawsze droższy. Pompa ciepła fajna rzecz. Tania taryfa fajna rzecz. Po warunkiem, że jest to pompa P-W, a w taniej taryfie ogrzewa beton wylewki. Ogrzewanie powierza w taniej taryfie i to jeszcze w nie do końca ocieplonym domu.... Sa jakies granice oszczędności... Edytowane 5 Grudnia 2017 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 05.12.2017 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 (edytowane) Dla obudzenia świadomości w narodzie. Ale jakiej swiadomisci ? Ze falszujesz obliczenia obciazenia cieplnego domu biorąc do porówniania moc pobraną przez pompę ? To dyletanctwo, nie budzenie świadomosci Edytowane 5 Grudnia 2017 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 05.12.2017 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Jak wygląda sprawa wężownicy do przewymiarowaniu kotła, bo słyszałem, że musi mieć tyle samo mocy co kocioł, lub więcej. Czy jeśli jest mniejsza mogą wystąpić jekieś problemy? Jedli bedzie miala mniejszą moc, kociol zejdzie z mocą podgrzewania CWU, czyli nie wykorzystasz jej w pełni j czas grzania CWU będzie podobny, jak w slabszym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 05.12.2017 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Ale jakiej swiadomisci ? Ze falszujesz obliczenia obciazenia cieplnego domu biorąc do porówniania moc pobraną przez pompę ? To dyletanctwo, nie budzenie świadomosci Mnie za bardzo nie interesuje obciążenie cieplne. Ja po prostu chcę ogrzewać dom ZA DARMO i do tego dążę. Na razie ten sezon grzewczy jest za darmo, bo jeszcze ogrzewam z nadprodukcji. Będę musiał dopłacić za część grudnia. W przyszłości zostanie dokończona termomodernizacja ścian i piwnic. https://www.facebook.com/groups/329438764201077/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 05.12.2017 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 To jesli juz cos liczysz i porownujesz, to staraj sie to robic rzetelnie, bo tylko w błąd wprowadzasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riderd 05.12.2017 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 To teraz, żeby było ciekawiej dla porównania mam Junkersa CERAPUR COMPACT ZSB 24-1 DE za 3850 pln. Termet Ecocondens gold plus 20 jest za 3780 pln, pewno można jeszcze coś zejść z tej ceny. Teraz pytanie czy te kotły jakoś znacząco się różnią poza mocami i parametrami technicznymi. Możecie doradzić co wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacku6 05.12.2017 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Mnie za bardzo nie interesuje obciążenie cieplne. Ja po prostu chcę ogrzewać dom ZA DARMO i do tego dążę. Na razie ten sezon grzewczy jest za darmo, bo jeszcze ogrzewam z nadprodukcji. Będę musiał dopłacić za część grudnia. W przyszłości zostanie dokończona termomodernizacja ścian i piwnic. https://www.facebook.com/groups/329438764201077/ nie dziwie się, mnie tez by nic nie obchodziło a zwłaszcza obciążenie cieplne jakbym miał ogrzewać 50m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 06.12.2017 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 nie dziwie się, mnie tez by nic nie obchodziło a zwłaszcza obciążenie cieplne jakbym miał ogrzewać 50m2 Docelowo chcę ogrzewać dom 110m2 plus piwnicę. Teraz ogrzewam 50m2 i jest to sytuacja przejściowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts