Arielis 04.12.2017 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Witam, mam bardzo ciężkie pytanie....być może tytanicznie ciężkie. Ale szukam informacji czy to jest możliwe bo do tej pory niczego w tym względzie nie znalazłem. Dom jest konstrukcji drewnianej z płytą OSB położoną na całej podłodze na piętrze. W jednym z pomieszczeń będzie robiona łazienka. Jednak zakochałem się w temacie drewnianej podłogi w łazience plus biel kafelek na ścianach. Tylko teraz moje pytanie: czy to jest w ogóle możliwe? Gdziekolwiek szukałem to zawsze jest informacja że tak można ale opisują ludzie temat kładzenia tego na wylewce a nie na płytach OSB. Czy da się przy deskach tak samo zaizolować podłogę jak przy izolowaniu przy kładzeniu płytek na podłodze? Albo czy pomogła by w tej sytuacji jakaś cienka wylewka na płyty OSB i potem traktowanie jej już jak zwykłej podłogi betonowej? Ewentualnie zastanawiałem się nad takim motywem jak na załączonym zdjęciu. Gdzie część drewniana łazienki bylaby położona około 10cm wyżej niż pozostała część. Bardzo proszę o pomoc jeśli ktokolwiek ma wiedzę czy to jest realne do zrobienia Z góry bardzo dziękuje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 05.12.2017 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Czyli zastanawiasz się , czy można położyć płytki na osb . Tak , można . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 06.12.2017 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Lepiej wysmarować wszystko folią w płynie dwa trzy razy i na to płytki tak zabezpiecza się łazienki w domach drewnianych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arielis 06.12.2017 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Nie płytki...drewniana podłoga z drewnianych desek z drewna egoztycznego. Wiem że da się to wykonać na podłodze betonowej. Ale nigdzie nie znalazlem tematu odnoszącego się do podłogi z płyty OSB. A część gości od podłóg też nie do końca wie jak się zabrać z tematem. Dlatego szukam kogoś kto może już takie coś przerabiał. Bo narazie jedyny pomysł jednego z parkieciarzy to wylanie wylewki na osb i potem już uszczelnianie jej tak jak normalną podłogę. tylko że nie wiem jak z wytrzymałoscią bo tro jednak kilkaset kilo dodatkowego ciężaru. A też łazienka będzie mi wystawać ponad inne pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts