Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

VICTRIX 12 X TT 2 ERP tylko na pompie wbudowanej

marcuso86

Recommended Posts

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kolego Fotohobby, kilka dni temu wygasiłem kominek, włączyłem gaz i ...podoba mi się to. Pewnie tym wpisem naraziłem się miłośnikom kominków, ale chwalę sobie ten gaz. Kominek uwielbiam i to nie podlega dyskusji ale teraz zajmuję się synkiem i to on dyktuje tok życia domowego. Planuję zakup drewna brzozowego i jarania w weekendy. Miłośnicy kominków, wybaczcie mi. Sory, że piszę w temacie nie związanym z kominkami.

Dodatkową pompę zawsze możesz dołożyć do instalacji ale wątpię żebyś to zrobił. Jeśli wykonawca nie schrzani ci podłogówki i wszystko będzie poprawnie wykonane to pompa z kotła spokojnie da radę.... to nie jest jakaś zabawka.

[ATTACH=CONFIG]402361[/ATTACH]

Czy to Victrix 12 tt ERP na zdjęciu?

• 3 weeks później...
Widze że grzejecie dość duże powierzchnie tymi kotłami - a każdy instalator z którym rozmawiam mówi mi że w moim przypadku (132m2 podłogówka + 2 drabinki + 2 kaloryfery - wszystko wpiete w rozdzielacze z podłogówki, a wiec bedą chodzić na niskiej temp + zasobnik CWU 160L) ten kocioł bedzie za maly i lepiej wziąść 20KW

• 2 weeks później...
Widze że grzejecie dość duże powierzchnie tymi kotłami - a każdy instalator z którym rozmawiam mówi mi że w moim przypadku (132m2 podłogówka + 2 drabinki + 2 kaloryfery - wszystko wpiete w rozdzielacze z podłogówki, a wiec bedą chodzić na niskiej temp + zasobnik CWU 160L) ten kocioł bedzie za maly i lepiej wziąść 20KW

Tacy instalatorzy.