Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nienormalny Wykonawca ZBYCH - jedyny do polecenia

Fugas

Recommended Posts

Witam,

Chyba wlasnie skończyłem i za chwile sie przeprowadze.

Poniewaz ostatnio zadałem sobie pytanie którą z kilkunastu ekip które pojawiały sie na mojej budowie polecił bym innym w pierwszej kolejnosci innym oraz czy w ogole bym kogos polecil to postanowiłem o tym napisać.

Wiekszosc doswiadczen czerpalem z Forum i Muratora wierzcie mi sporo czasu na to poswiecilem. Dorobilem sie kilku chyba niezlych umow ktore jeszcze przez jakis czas bede egzekwowal od wykonawcow z którymi mialem nieprzyjemnosc je zawrzec.

Ale ZBYCH (zresztą Forumowicz) jest troche nienormalny jak na te czasy albo reszta a przynajmniej przeważająca wiekszosc "fahowcuw" ( oni sa chyba właśnie takimi jak ta pisownia) jest za kare w branzy.

Zbycha wytropilem na forum jak widzicie czesto podpowiada w roznych tematach i zarowno jego jak i kilku innych poprosilem o oferty na system alarmowy chyba nie najmniejszy do dwoch czesci blizniaka i jeszcze troche do czesci uslugowej.

Profesjonalna oferta, warunki cenowe calkiem OK a jestem twardy z tej strony, parametry i elementy systemu oryginalne jak w ofercie konfiguracja bez sciemy dopasowana do uzytkownika i potrzeb a nie wygody instalatora tak ze tylko tak jak On doradza jest najlepiej i jesli chce byc bezpieczny to musze brac i placic . Elastyczny i normalny - a moze wlasnie nienormalny. Bez zaliczki pieniadze platne przelewem po zakonczeniu prac, nawet dostalem instrukcje uzytkownika i zdjecia gdzie sa przyklejone kabelki pod tynkiem!!!!!

Musze to napisac bo wszyscy tu sporo narzekamy ale warto moze raz kogos pochwalic oficjalnie. Jako jeden z nielicznych przyjechal na kazdy etaop punktualnie (data i godzina sie zgodziła co dla niektorych jest nieosoagalne) po pracy co wprawilo mnie w oslupienie w domu w ktorym kuto i bylo sporo brudu i gruzu poprosili o szufelke i zmiotke zeby posprzatac. A prace wykonane w pelnym zakresie - ba nawet kilka kabelkow na wyrost jakbym kiedys doszedlo do wniosku ze chce rozbudowas system alarmowy o kolejne czujki zostało dołozone bezpłatnie.

To nie koniec poniewaz jako poczatkujacy uzytkonik mialem troche falszycwych uruchomien i problemow z innymi uzytkownikami zawsze pod telefonem i cierpliwie tlumaczyl jak to moge sobie poradzic z "narowistym" alarmem niezaleznie od pory.

Tak wiec wykonałem dwie instalacje alarmowe u kolegi Zbycha - i zarówno ja jak i On chyba chetn ie zawsze sie spotkamy czego nie moge powiedziec o innych moich wykonawcach.

Polecam i gwarantuje za ta ekipe (jestem czlowiekiem ostroznym) a w tej branzy nawet za znajomych niewielu chce reczyc.

Zreszta zachecam do wyszukania Zbycha w historii Forum i zobaczycie ze czlowiek jest nienormalnie życzliwy i moze to bedzie jakis promyk nadziei dla nas inwestorów - a może źródło jest w tym że Zbych sam buduje dom.

Zbychu tak trzymaj i powodzenia.

Moze i Wam trafi sie kilku takich wykonawców.

Jareko wciagnij prosze ZBYCHA na liste WYKONAWCÓW ZWERYFIKOWANYCH POZYTYWNIE :)))))))

P.S. Jeszcze Ekipa od wylewek od Eidmunda była calkiem OK ale o tym juz pisalem.

Pzdr

Fugas - juz prawie nie inwestor. Teraz pare miesiecy kuracji i moze znowu bede normalnym czlowiekiem ktory powoli zapomni o tych panach na "F" żeby nie nazwac ich inaczej.

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wszystko, co mówi Fugas o ZBYCHU to święta prawda! (moja laurka zapewne wkrótce, ale jeszcze nie pora)

Pozatym trzeba jeszcze dodać, że ZBYCH to straszenie sympatyczny kolo, choć moja mama najpiew wpadła w histerię, bo myślała że do zakładania alarmu wziąłem mafię (ZBYCH jeździ wieeeelką czaaaarną beemą z bardzo małomównym pomocnikiem). Fugas o tym nie napisał, ale ZBYCH jest perfekcjonistą, jest po prostu ultra hiper dokładny i bardzo konkretny. Tak bardzo, że prawie całkiem zapomniałem jak ja nie cierpię tych rozgadanych,lawirujących ściemniaczy.

na Forum naprawdę można spotkać wspaniałych fachowców. Powiem jeszcze, że okna mi wstawiał jareko. Ale tego człowieka chyba nie trzeba reklamować. Zresztą wszystkim go polecam! Je je, jareko, je je.

Bardzo bardzo pozytywna jest do tej pory też moja współpraca z hydraulikiem, który zgłosił się do mnie z forum - Niezłym - to człowiek, o którym też mogę mówić tylko i wyłącznie w samych superlatywach. W tym przypadku też zlecenie jest nie zakońćzone, więc z oficjalną laurką trzeba poczekać.

Bardzo się cieszę, że trzy najdroższe i najważniejse etapy wyposażania domu dzieki tym osobom nie przysporzyły mi w ogóle stresu. Wszystko robią solidnie, rzetelnie, punktualnie, tak jakby tylko można sobie wymarzyć.

Skoro jest to wątek laurkowy, to dodam jeszcze jedno: ZBYCH bez dodatkowego wynagrodzenia pełni funkcję społecznego inspektora nadzoru na budowach, które odwiedza zawodowo. Próbki widzieliście już na Forum, szczególnie w dziale "Fuszerki", ale w realu daje jeszcze kupę innych cennych uwag: "ten gzymsik cosik krzywy", "z tym glifem to coś nie za bardzo", "a kto to okno osadził po skosie? "dlaczego inwestor ma takie wielkie oczy?" :lol: . Nie chodzi tu o rzeczy które mają wpływ na robotę ZBYCH-a - wiadomo, że większość wykonawców na początku znajduje jak najwięcej problemów i (mniej lub bardziej wymyślonych) niedoróbek poprzedników. Podejrzewam, że ZBYCH robi to albo z życzliwości, albo z pragnienia otrzymywania takich laurek na Forum :wink:

A mnie nauczył nawet wklejać zdjęcia!!!

A jak przeczytałam Zbycha komentarze pod projektami, to pomyślałam sobie, że to architekt - same super trafne uwagi, a nie jakieś tam dyrdymałki.A cierpliwości w wyjaśnianiu setki zagadnień to można mu pogratulować.

Jareko - jak wyżej.Nawet nie śpi bidula nasza po nocach, tylko setki raz tłumaczy, jak to jet z tymi oknami.

dla Obu Panów wirtualne buziaki od wszystkich forumowiczek (chyba mogę tak napisać, prawda dziewczyny :wink: )

No to widzę że mam szczęście że Zbych jest moim sąsiadem buduje na mojej ulicy:):)Jeśli chodzi o jego czarny samochód to prawda:)Kiedyś tj na początku mojej budowy poznałem się wirtualnie ze Zbychem i on przyjechał na moja budowe i zrobił foto:)Po jakimś czasie dzwoni do mnie głowny majster i z drżącym głosem oznajmia mi "Proszę Pana tu nas ktoś z czarnego BMW fotografuje ja się boje:)Szczerze mówiąc troszkę mi koparka opadła i nie wiedziałem co mu mam powiedzieć.Siadam sobie wieczorem do forum a TU moja budowa w internetowym forum:):):)jak mi było miło że Zbychowi sie chciało zainteresować początkującym żółtodziobem:):)Nie miałem jeszcze okazji poznać osobiście Zbycha ale mam nadzieję że Zbych znajdzie chwilkę czasu bo jak widzę to czysta przyjemność mieć takiego sąsiada:)

POZDRO ZBYCH:):):)

_ZBYCH_ pomagał mi także i też chcę mu podziękować tym postem.

bywało nawet, że podnosiłem mu ciśnienie moimi "żartami" i nawet się nie obraził - a mógł :oops:

Moj awatarek w tym poście tańczy wyłącznie dla Ciebie _ZBYCHU_u

(ps dla innych też bedą pewnie laurki nawet jednego mam na oku)

(ps a może ktoś zgłosi się na ochotnika :D ? :D )

To i ja dołączę laurkę dla ZBYCHA :D

Popieram przedmówców. To najlepszy wykonawca jaki mi się trafił. On kocha swoją pracę i to widać.

Zacznę od początku. Profesjonalna oferta, w wielu wariantach. Każdy wariant z obszernym opisem propozycji, żeby laik zrozumiał, co może mieć i za ile. Potem w szczegółowych ustaleniach na budowie, szczerze przedstawił wady poszczególnych rozwiązań. Następnie propozycja umowy, która mnie zaskoczyła. Umowa zawierająca wszystko, co ważne i zabezpieczająca interesy obu stron! Normalnie nie było co tam zmieniać. Żadnych zaliczek, żadnego cwaniactwa, kombinatorstwa. Montaż alarmu podzielony na etapy. Zawsze terminowo, zawsze pod telefonem, zawsze rzeczowy zawsze do usług. Perfekcjonista do bólu. Opieprzał swojego pracownika, że krzywo przykleił kabelek, który i tak będzie przykryty tynkiem (i nie robił tego na pokaz, bo nie wiedział, że stoję za nim). Przyglądałem się, jak ZBYCH montował kontaktrony do okien. Po prostu zawodowstwo! Cztery wiertła o różnych średnicach do kolejnego rozwiercania otworów (jak tłumaczył ZBYCH, precyzyjnego otworu nie da się wywiercić jednym wiertłem). Do tego taki rozwiertak wykonujący fazkę (aby czujnik był równo obsadzony z ramą). Wszystko lutowane i elegancko izolowane. Aż miło popatrzeć.

Profesjonalizm, profesjonalizm i jeszcze raz profesjonalizm.

Podzielam opinię Fugasa - to nienormalny wykonawca :wink: :lol: .

Dodam jeszcze, że to wszystko za całkiem normalne pieniądze! Mając na uwadze jakość wykonanych prac i podejście do klienta, to ZBYCH nie jest drogim wykonawcą. Dostałem również oferty od innych firm, w tym od kilku agencji ochrony. Oferta ZBYCHA nie była najdroższa...

ZBYCH jest człowiekiem szalenie życzliwym. Otworzył mi oczy ma niektóre sprawy związane z budową. Wytknął fuszerki wykonawców. Nadawał by się na inspektora nadzoru. Nie, nie lepiej nie. Kto by nam robił alarmy :lol: .

Aha, jego czarne BMW i prawie łysa głowa faktycznie trochę elektryzuje :o , ale już pierwszy kontakt rozładowuje napięcie :D .

Gorąco polecam ZBYCHA. Naprawdę warto!

Wracam zmęczony z pracy, włączam komputer, otwieram forum, czytam, czytam, czytam, a tu... raaany, mowę mi odjęło...

Bardzo dziękuję za uznanie :D.

Jest mi ogromnie miło, że doceniacie moją pracę i moje pisanie na forum :D.

P.S. Chyba jednak zmienię samochód. Już dawno o tym myślałem... :wink:

Nie wiem jak jeździsz bo nie napisali, ja bym dla kompatybilności dołozył skórę najlepiej czarną.

Napisali, napisali :cry:.

Skórę mam, czarną, ale nie na sobie, a w samochodzie na siedzeniach :evil:. Czarny samochód, czarna tapicerka skórzana - tragedia! Jeszcze tylko brakuje, żeby wysiadła klimatyzacja...

Skóry są fajne ale w salonie. W samochodzie nie polecam :-?.

Maluszek, na razie się wykańczam, więc o zmianie samochodu nie myślę, ale następny już raczej nie będzie tej marki. Jeszcze nowszy jeszcze bardziej będzie raził...

Niestety, takie mamy czasy, że wykonawca nawet dobrego samochodu nie może sobie kupić, bo jeszcze klient się przestraszy :lol:.

Moim marzeniem jest Audi A8 (dla niewtajemniczonych, to największa limuzyna Audi - klasa S), ale wtedy bym umarł z głodu, bo który klient by skorzystał z moich usług, jak bym do niego podjechał taką limuzyną :roll:.