baanaan 04.12.2017 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Witam! Mam pytanie opisane w tytule tego tematu. Planuję złożenie do Tauronu wniosku o ustalenie warunków przyłączenia. Na początku chciałbym wnioskować o 3-fazowe przyłącze o mocy 6 kW, a jak już dom będzie stał zwiększyć tą moc do 14-16 kW. Czy jest to opłacalne patrząc na to, że zapewne dostanę taryfę budowlaną (chociaż będę chciał tego uniknąć). Czy docelowe zwiększenie mocy odbywa się już bezinwazyjnie (oprócz wymiany bezpieczników)? Z góry dziękuję za wszelkie porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 04.12.2017 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Wniosek złożyć należy na moc docelową, a umowę podpisać na tą niższą. Czemu ? bo płacisz za przyłącze liczone względem mocy tj za każdy 1kW wg określonej stawki. Po wykonaniu przyłącza podpisujesz umowę na taryfę tzw budowlaną ale z mniejszą mocą. Było już o tym na forum wiele razy. Dodatkowo taryfa budowlana to pic na wodę i kombinacja ... o tym też było. Jak ma się do Tauronu nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 04.12.2017 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Witam! Mam pytanie opisane w tytule tego tematu. Planuję złożenie do Tauronu wniosku o ustalenie warunków przyłączenia. Na początku chciałbym wnioskować o 3-fazowe przyłącze o mocy 6 kW, a jak już dom będzie stał zwiększyć tą moc do 14-16 kW. Czy jest to opłacalne patrząc na to, że zapewne dostanę taryfę budowlaną (chociaż będę chciał tego uniknąć). Czy docelowe zwiększenie mocy odbywa się już bezinwazyjnie (oprócz wymiany bezpieczników)? Z góry dziękuję za wszelkie porady Zabraknie mocy przy np.tynkowaniu, agregat wymaga 25A przyłącza , ja podpiołęm się pod sąsiadów na parę dni. Tomraider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts