dremar 04.12.2017 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Mam problem nawiewu z kratki wentylacyjnej w łazience co podczas kąpieli powoduje skraplanie się wodyna lustrze i na kaflach łazienkowych. Kupiłem i zamontowałem wentylator z czujnikiem wilgotnosci i temperatury zamiast kratki.Jako że jest ciąg wsteczny to powietrze zostaje wdmuchiwane i czujnik pokazuje mi temperaturę zewnętrzną a woda dalej się skraplabo na zewnątrz jest mniejsza wilgotność niż w pomieszczeniu i wentylator nie włączy się.Kiedy rozszczelnie tzn prawie uchylę okno w pokoju to zaczyna funkcionować prawidłowo. Czujnik pokazuje wówczas temperature jaka panuje wewnątrz pomieszczenia a przy duzej wilgotności włącza się wentylator. Niby wszystko OKale aby to działało to muszę mieć uchylone okno i to sporo. Żadne lekkie rozszczelonienie nie przynosi efektu.Na kominku dachowym zamontowałem głowicę obrotową i też nic nie pomaga Mam też kratkę wentylacyjną w aneksie kuchennym i jest podobnie natomiast 7m dalej już w salonie wentylacja działa dobrze bo wysysa.Co mogę zrobić aby wentylacja w łazience działała jest tam zimno gdyż nawiewa z zewnątrz. Czy naprawdę muszę mieć cały czas uchyloneokno w salonie lub kuchni? Może wpakować jakiś drugi wentylator zamiast tej obrotowej głowicy i wymusić ciąg wentylacyjny w łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 05.12.2017 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Musisz mieć rozszczelnione okno i mocniej grzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 05.12.2017 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Po prostu zatkaj wentylację w salonie, bo jest niepotrzebna i tylko psuje ciąg w miejscach w których jest konieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts