emjot11 04.12.2017 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Opóźnia mi się niestety montaż wody, już dobry miesiąc. W związku z tym dom mam cały czas nieogrzewany. Mam już od tygodnia w domu stopnie dębowe, 4cm. Położone na płasko, każdy zawinięty w folię i przykryte. Przyjechały półtora tygodnia temu, według planu miało być już cieplutko w domu, położone podłogi itp. Teraz jest w granicach 5-8 stopni, pewnie strzelam że do 12-13 w ciągu dnia, gdy ekipy pracują. Zastanawiam się, co zrobić, aby stopnie (surowe, nieobrobione) nie były do wyrzucenia zanim zdążę je zamontować... niestety jeden zamontowany dębowy parapet był 3 dni zasłonięty folią podczas malowania i zrobiła się mi z niego łódeczka... Jak zabezpieczyć te stopnie? Tak samo balustrady - nieodpakowane, położone na płasko i przykryte... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 05.12.2017 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Owinąć każdy element jak najszczelniej stretchem kilka razyTak zawinięte stopnie położyć jedn na drugim np na styropianie5-13 st. to jest trochę za niska temperatura na dłuższe składowanie,nawet tak zabezpieczonych elementówJak długo to jeszcze musi leżećJeśli miesiąc/dwa,to najlepiej przewieźć to w bardziej przyjazne położenie,bo obecna aura nie sprzyja składowaniu tego w tak niskich temperaturach,a możliwe że i w podwyższonej wilgotności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts