kicaj222 05.12.2017 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 (edytowane) Witam planuję zrobić sufit podwieszany albo bezprzęsłowy (nida itp.) Zastanawia mnie czy mogę na nie położyć styropian czy watę , zaznaczam że planuję wentylację mechaniczną, Co będzie lepsze? Wolał bym styropian bo szczelnie, na zdjęciu pogląd sytuacji. Jakieś pomysły? Ze względu na problem z wklejaniem zdjęć link zewnętrzny do zdjęć https://drive.google.com/file/d/1NbWpdiQzc_8YwLF3yOrVI5x03rmJuhGn/view?usp=sharing udało się Edytowane 5 Grudnia 2017 przez kicaj222 Nie można wklejić zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicaj222 07.12.2017 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 Pomoże ktoś? Czas mija a ja chciałbym zamówić styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_5 07.12.2017 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 Nie ma złotego środka. Ja dałbym między krokwie i jętki wełnę ze względu na niepalność i ochronę przed hałasem. A co pod? Może być praktycznie wszystko. Zaczynając od wełny właśnie, idąc przez styropiany, granulaty wełny, styropianu, celulozę a kończąc na pianie.Musisz się zastanowić. Wziąć wszystkie za i przeciw. Aha, od szczelności to nie powinien być materiał izolacyjny tylko np. folia paroizolacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 08.12.2017 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 tu masz odpowiedź - ten mur to od razu odemnie dostałby porządnie impustatorowokinetyczne lanie.. tzw młotkiem- do mniej więcej czarnej linnii ! nie wiem jaki gościu to murował.. ale zrobił jak chłop.. kopiuj wklej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicaj222 09.12.2017 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 Sufit będzie szedł tak jak czerwona lina.Czołgista tam gdzie namalowałeś czerwoną line to od dołu do czewonej lini jest SILKA powyżej jest beton komórkowy, właśnie ze względu na mostki. Zastanawia mnie czy mogę dać styro na ocieplenie tego, przy wentylacji mechanicznej, czy styro nie będzie pracować pękać itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts