ez 20.09.2004 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Mamy numer działki, mamy ulicę, miejscowość, ale nie mamy numeru domu. Gdzie musimy pójść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 20.09.2004 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 ja poszedłem do urzędu gminy i zapytałem w recepcji skąd taki numer wziąć i mi pan powiedział do którego pokoju mam pójść. Płaci się jakeś 20 zeta z hakiem na znaczki skarbowe i się numer dostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 21.09.2004 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 W UG w wydz. geodezji występujesz o nadanie numeru domu. Jeśli nie masz jeszcze odbioru domu to nadadzą Ci numer projektowany, a nie stały.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 21.09.2004 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 W UG w wydz. geodezji występujesz o nadanie numeru domu. Jeśli nie masz jeszcze odbioru domu to nadadzą Ci numer projektowany, a nie stały. Pozdro J Tak jest, wydział geodezji, nada Ci przynajmniej nr tymczasowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 27.09.2004 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 Nie jest prawdą, że warunkiem koniecznym do uzyskania ostatecznego numeru jest odbiór domu.Odbiór w ogóle nie ma w tym wypadku znaczenia.To czego potrzebujesz to inwentaryzacja powykonawcza zrobiona przez geodetę (i zgłoszona do urzędu) uwzględniejąca oczywiście wybudowany budynek ( może być w stanie surowym otwartym). Do druku, który otzryamsz w wydziale geodezji załączysz1. pozwolenie na budowę2. mapkę z budynkiem3. byc może był tam jeszcze jakiś załącznik, ale to sobbie sprawdzisz na tym drukuW ten sposób uzyskasz nr ostateczny.Co więcej w większości gmin następnie będziesz się mógł zameldować w tym domu (bez okien i instalacji). Jeśli to też Cię interesuje daj znać, a rozwine ten temat.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 27.09.2004 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 smutna lidka A czy możesz rozwinąć ? Na jakiej zasadzie "większość" i czy można to wywalczyć ( podstawa prawna ) ? Pozdro J I uśmiechnij się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ez 27.09.2004 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 jej ja jak najbardziej za tym zameldowaniem, rozwiń temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 27.09.2004 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 wywalczyc nie można.teoretycznie sprawa wygląda tak: medować należy się tam gdzie się mieszkaw domu nie odebranym mieszkać nie wolnoTakie stanowiesko jest prezentowane w niektórych gminach ( przez urzędniczki meldujące)Są jednak również gminy ( de facto urzędniczki), przyjazdne użytkownikom-mieszkancom, które z zasady, że zameldowanie ma jedynie charakter potwierdzający fakt zamieszkiwania w danym domu ( stanowisko zgodne z orzecznictwem SN) wyciągają taki wniosek, że nie wymagają odbioru.Zalecana przez mnie procedura w celu zameldowania się w domu bez okien i instalacji:1. telefon di wydziału meldunkowego z pytanie: czy odbiór konieczny w zalezności od uzyskanej odpowiedzi ewentualna dalsza procedura:2. inwentaryzacja powykonawcza zgłoszona do urzędu przez geodetę3. uzyskanie nr domu ostatecznego4. uzyskanie przy okazji 2 z WG zaświadczenia, że nieruchomość jest zabudowana4. wycieczka do meldunków z - akem not- właścicielem;)-zasw o nadaniu nr- zaśw, że zabudowana ( nie zostawiać oryginału bo będzie potrzebne do ksiąg wieczystych) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 27.09.2004 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 do Jerzysia Specjalnie dla Ciebie przesyłam mój smutny uśmiech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 29.09.2004 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 Dzięki za uśmiech...... ale niestety zależy wszystko od widzi mi się pani urzędniczki Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 29.09.2004 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 to prawda sprawa zależy od urzędniczki, a raczej od stanowiska całego urzędu w tej sprawiejednak z mojego doświadczenia wynika że w większości gmin nie wymagają odbiorudlatego na początek, żeby to sprawdzić wystarczy jeden telefona potem ewentualnie można się martwićna zapas nie warto, bo nie powinno być problemupo prostu zadzwoń i zapytaj co trzeba dołączyc do wniosku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 31.10.2004 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2004 Ja dostałam numer nie mając wybudowanego w pełni domu a decyzja przyszła gdy był stan surowy otwarty. Po prostu poszłam do wydziału meldunkowego w gminie dowiedzieć się jak to będzie, gdy sprzedamy mieszkanie a dom nie będzie jeszcze wykończony na co pani weszła mi w slowo, że nie na pewno nie będzie odbioru. Ja z pewną nieśmiałością, że tak i już myślałam, ze na mnie nakrzyczy, bo to niezgodne z prawem itd a ona na to, ze żaden problem, muszę tylko mieć nadany numer nieruchomości, pokój numer ten i ten. Poszłam do owego pokoju, by zapytać się, jak się ten numer uzyskuje a pani buch! podanie mi do wypełnienia i znaczki skarbowe po naście złotych. Decyzja przyszła po kilku tygodniach. Acha i do niej musimy dostarczyć tylko papier od kierownika, ze dom nadaje się do zamieszkania razem z nadaniem numeru i... można mieszkać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts