SeaD 07.12.2017 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 Witam Sypialnia w moim mieszkaniu (stara ocieplona styropianem kamienica) posiada trzy ściany zewnętrzne, przez co szybko się wychładza.Przy wyłączonym ogrzewaniu (gazówka) na 12h w całym mieszkaniu jest ok 19 stopni, a w sypialni temperatura potrafi spaść do 16-17 stopni.Postanowiłem ocieplić sypialnię od wewnątrz korkiem, jednak korki dostępne na rynku nie podobają mi się wizualnie, dlatego wpadłem na pomysł wykorzystania korka ekspandowanego gołego tzn. nie chce go niczym przykrywać.Problem polega na tym, że nigdy nie widziałem na żywo jak wygląda taki korek, dlatego mam pytanie czy to ma sens, jak to będzie wyglądać?Mam zamiar wykorzystać płyty korka o wymiarach 1000x500x10mm http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2017/12/7/10229687_8710_z2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts