MilenaWroc 08.12.2017 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Witam wszystkich Kupiłam mieszkanie po remoncie,niestety dopiero teraz zuważyłam wadę w drzwiach wejściowych Po zamknięciu drzwi,na dole między futryną a drzwiami, jest szpara widoczna od strony klatki schodowej. Czy jest szansa ,uratować te drzwi ? np regulacja drzwi lub dodanie np masy gipsowej ? Oczywiście zadzwonię po fachowca,ale chciałabym wstępnie wiedzieć czy jest ratunek dla tych drzwi. Z góry dziękuję za pomoc. Milena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.12.2017 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Nie widząc trudno zgadnąć. To źle wróży (bo szpara w nowych drzwiach to rzecz mało spotykana i może świadczyć o złym montażu), ale być może regulacja da radę to zniwelować ( o ile te drzwi mają regulację). Jedyna słuszna droga: telefon do wykonawcy, opisz problem i niech poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MilenaWroc 08.12.2017 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Dziękuję za odpowiedz,kontaktowałam się z osobą od której kupiłam mieszkanie,powiedział,że tak zrobili pracownicy a on jest za granicą i nie może mi pomóc i ogólnie,że widziałam co kupowałam.Niestety nie zwróciłam uwagi ,to on otwierał drzwi ,nie było szans zauważyć.Jestem załamana bo najprawdopodobniej drzwi do wymiany (są to zwykłe drzwi marketowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 08.12.2017 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Trochę za szybko na "załamanie". Wrzuć zdjęcie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.12.2017 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Dziękuję za odpowiedz,kontaktowałam się z osobą od której kupiłam mieszkanie,powiedział,że tak zrobili pracownicy a on jest za granicą i nie może mi pomóc i ogólnie,że widziałam co kupowałam.Niestety nie zwróciłam uwagi ,to on otwierał drzwi ,nie było szans zauważyć. Jestem załamana bo najprawdopodobniej drzwi do wymiany (są to zwykłe drzwi marketowe) Czyli najpewniej robiła to ekipa remontująca mieszkanie a nie koniecznie fachowcy. Wrzuć foto - ogólne (ocenimy czy warto te drzwi ratować), i szczegółowe - zawias (czy jest regulacja) i szczelina ( trzeba wiedzieć co regulować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MilenaWroc 09.12.2017 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 Dziękuję za zainteresowanie problemem zdjęcia dodam a kilka dni ( mieszkam jeszcze u mamy, pod koniec tygodnia przeprowadzam się) i wtedy będzie pierwsza okazja do zrobienie zdjęcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 09.12.2017 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 Ja nadal nie rozumiem czy szpara jest w drzwiach (pęknięte skrzydło) czy jest pomiędzy skrzydłem a ościeżnicą, czyli wygięte skrzydło lub zła regulacja albo coś jeszcze innego. Wadą ukrytą też ciężko to nazwać (w kontekście kupna mieszkania) więc musisz albo wrzucić fotki, bo bez tego nikt nie zgadnie co to jest, albo musisz zaprosić specjalistę, który oceni to na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 10.12.2017 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 Moim zdaniem drzwi zostały wymieniony bez zmiany ościeżnicy > wysokość drzwi została dobrana nieprawidłowo > drzwi są za krótkie i stąd bierze się "usterka". Ale poczekajmy na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MilenaWroc 11.12.2017 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Ja nadal nie rozumiem czy szpara jest w drzwiach (pęknięte skrzydło) czy jest pomiędzy skrzydłem a ościeżnicą, czyli wygięte skrzydło lub zła regulacja albo coś jeszcze innego. Wadą ukrytą też ciężko to nazwać (w kontekście kupna mieszkania) więc musisz albo wrzucić fotki, bo bez tego nikt nie zgadnie co to jest, albo musisz zaprosić specjalistę, który oceni to na miejscu. Dokładnie ujmując to między zamkniętymi drzwiami a ościeżnicą,na wysokości 20cm,widoczna jest przy zamkniętych drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MilenaWroc 11.12.2017 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Moim zdaniem drzwi zostały wymieniony bez zmiany ościeżnicy > wysokość drzwi została dobrana nieprawidłowo > drzwi są za krótkie i stąd bierze się "usterka". Ale poczekajmy na zdjęcia Chyba masz racje...,teraz przypominam sobie,że jak zwracałam uwagę na ościeżnice przy zamku,to wydała mi się trochę stara ,o ile dobrze pamiętam w niektórych miejscach była rdza.Czyli mogli wymienić tylko drzwi a starą ościeżnicę ,zostawili. Szkoda,że teraz nie mam jak zrobić zdjęcia,ale gdyby było tak jak piszesz to czeka mnie wymiana drzwi ? czy jest cień sznasy na ratunek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.12.2017 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Jest cień szansy, dlatego odpowiadamy, ale Ty nam nie chcesz pomóc. Ok. Jeśli jest dziura 20cm nad podłogą, to przesuń skrzydło w stronę, gdzie jest dziura. Proste? Nie? To zadzwoń po jakiś serwis "okienny" bo czuję że nawet jeśli się da to i tak sama nie dasz rady. Bez zdjęcia ani rusz! drzwi, dziura i zawias. Na początek potrzeba te trzy zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 14.12.2017 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Chyba sama zainteresowana straciła ochotę na regulację drzwi albo uznała, że jest to świetna wentylacja (tańszy zamiennik nawiewników okiennych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts