novia 20.09.2004 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 mam pytanie. planuje rozbudowac strych - tzn z graciarni zrobic pietro mieszkalne. obecnie - dach kopertowy, murek od podlogi do dachu ok. 50 cm. powierzchnia ok. 90-100 metrow. chcialabym podniesc mury do max 1.5 m, dach dwuspadzisty, zadnych balkonow, wykuszy tylko okna dachowe. w srodku przestrzen w pelni otwarta tylko scianki lazienkowe. wiem, ze to bardzo luzny opis ale prosze o info - ile mniej wiecej mnie to moze kosztowac czy lepiej zabrac sie za budowe domku? Bede bardzo wdzieczna za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejj_ 01.10.2004 03:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 ja mam podobna robote przed soba.Przede wszystkim musisz zalatwic pozwolenie na budowe-rozbudowe domu .Koszt pi razy drzwi robot miedzy 30-50tys zl.Napisz jakie miasto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novia 01.10.2004 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Witaj, mam na mysli Lomianki - to okolice Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejj_ 02.10.2004 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2004 zastanawiam sie nad kredytem ale wszyscy mi odradzaja,nawet moj qmpel z banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcinn 02.03.2005 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Mam podobny problem i nigdzie nie mogę wyszukać jakie papiery i formalności będe musiał załatwić, jaki będzie koszt uzyskania pozwoleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 02.03.2005 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Mam podobny problem i nigdzie nie mogę wyszukać jakie papiery i formalności będe musiał załatwić, jaki będzie koszt uzyskania pozwoleń. zapotrzebowanie na media raczej Ci sie nie zwiekszy, wiec jedynie projekt zmiany sposobu uzytkowania czy ewentualnej przebudowy + ekspertyza techniczna. mapek nie powinni wymagac zaktualizowanych jesli nie zmieniasz zagospodarowania, ale roznie to bywa w naszych urzędach. poza tym przy podniesieniu dachu i zmianach elewacji jesli nie ma planu to Warunki Zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcinn 02.03.2005 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Dzięki za odpowiedz, rozumiem że ekspertyza techniczna to inaczej oszacowanie czy wytrzymają fundamenty i ściany. I tu rodzi mi się pierwsze pytanie: Kto i za ile ma taką ekspertyzę wykonać??? Architekt??? Pytanie drugie: Co to są warunki zabudowy, kto i za jakie pieniądze wykona ??? Dzięki Marcinn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 03.03.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 ekspertyze techniczną robi osoba uprawniona np konstruktor. Warunki Zabudowy wydaje UM. mozesz je zalatwiac sam - wypelniasz wniosek i skladasz mapki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcinn 04.03.2005 00:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Dzięki za info.Marcinn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts