Sidi 08.12.2017 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Witam.Mam ogrzewanie podłogowe sterowane termostatami w każdym pokoju (od 6 lat). Centralka sterująca zasilająca termostaty i sterująca zaworami na pętlach jest umieszczona w skrzynce rozdzielczej. Kilka tyg. temu zauważyłem brak zasilania termostatów. Odłączyłem centralkę od prądu i po chwili podłączyłem znów - wszystko zaczęło działać (termostaty się włączyły) ale na krótko. Po minucie czy dwóch znów wszystko zgasło. Nie pomogło podpięcie pod inne gniazdko - te same objawy. Problem zgłoszony serwisowi ale od tygodnia brak odpowiedzi - dzwoniłem, mam czekać. Ale na co? Powinni przysłać serwisanta i już. Nie jestem elektronikiem ale czy takie objawy nie podpadają pod jakąś błahą sprawę a'la zużyte kondensatory w tej centralce? No bo chwilę jednak działa. Nie jest to całkiem trup. Tak się zastanawiam czy nie dałoby się tego naprawić w pierwszym lepszym sklepie elektronicznym (wymiana kondensatorów?)? Bo jak mam czekać na łaskę tego serwisu nie wiadomo jak długo, to może jednak spróbować? Chyba, że to coś innego - ale po 6 latach to i tak już po gwarancji, chyba nic nie zepsuję jeśli to rozkręcę? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/234352-nie-dzia%C5%82a-centralka-steruj%C4%85ca-zaworami-pod%C5%82og%C3%B3wki-kondensatory/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts