wodnik 20.09.2004 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Hej, jest pola, około 60 arów, to jest póki co ziemia rolna, więc w oczekiwaniu na wszystkie formalności związane z przekształceniem na budowlaną, myślę, żeby już tam coś zasiać. Nie wiem czy raczej teraz czy raczej na wiosnę, - bo to jest takie zwykle pole zaorane, wygląda jak plantacja ziemniaków... I są takie grudy ziemi brzydkie. I co z tym zrobić, żeby się zrobiła łąka??? No i powierzchnia dosyć duża. Mimo że pytanie brzmi jak żart - żartem nie jest )) Liczę na Wasze porady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 20.09.2004 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Też chciałam mieć łąkę, na ziemię zaoraną po kukurydzy wysiałam mieszankę łąkową. Wyrosła na metr. Kosą tego nie szło skosić, a inaczej się nie dało, bo sialiśmy na nierówną ziemię. Lepiej kupić jednak - moim zdaniem - droższą mieszankę trawnikową - będzie niższa.Ale myślę, że warto coś posiać - w przeciwnym razie będziesz miał na wiosnę potworne błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Starzec 20.09.2004 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Proponuje nast ępującą kolejnosc działań:1 Orka jesienna i tak zostawić na zime2 Wiosną kultywator i brona3 Następnie wysiew tego co tam sobie chcesz. Bardzo ważne żeby wyrównać i porozbijać bryły,bo potem bedziesz sie męczyć z koszeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodnik 21.09.2004 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Serdeczne dzięki ) Czyli mogę liczyć na to, że będzie tam kiedyś ładny trawnik (łąka)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts