marcinzwarszawy 10.12.2017 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 Witam wszystkich forumowiczówJestem z Warszawy ,mieszkam w połowie bliżniaka wybudowanego w latach 30od 2016 jestem zalewany przez drugą część budynku w której nikt nie mieszka ,moje straty to sufit w łązience odchodzące płytki ze ściany, sypialnia sufit ściana ,poddasze pleśń na deskach dachowychcały czas osuszam 2 urządzeniami oraz dmuchawą, mieszkam wraz z moją połową w jednym pokoju śpiac na podłodze na materacu od ponad 20 miesiecy od początku 2016 próbowałem namierzyć właścicieli ale urząd miasta ani policja nie mogli mi w tym pomócMarzec 2017 udało się znaleść Państwa włąścicieli posesji po długich negocjacjach rozmowach nie poprawlili stany technicznego budynkuListopad 2017 zgłaszam sprawe do nadzoru budowlanego ,Państwo w między czasie kładą papę na dach a mokre ściany od swojej strony wyklejają styropianem.Grudzień 2017 wizyta Pani Inspektor (oczywiście domniemam że to ta osoba nie pokazała żadnej legitymacji ,ani upoważnienia ,) spedziała u sąsiadów godzinę ,po czy wizyta u mnie ale Pani zaznaczyła że nie ma zbyt dużo czasu,i teraz cytuję opinie które usłyszałem;nie jest tak źle inni mają gorzejna pytanie dla czego i czy można wykleić mokrą ściane styropianem ?a co mieli zrobić ,musi Pan osuszać i smarowac czymś na grzybna pytanie o zalaną łazienkę co mamy zrobić nie podła żadna odpowiedzogólnie Pani stwierdziła że wyniki które przeprowadził mykolog są mało ważne i przesadzoneże śmierdzi w pokojach wilgocią, a musimy przetrzymać jakoś do wiosny bo tera jest zła pogoda i sąsiedzi i tak nic nie zrobiąa na podasz nie weszła nie miała czasu,podobno przyjedzie jeszcze raz. moje pytanie bo już sam nie wiem gdzie mam się skierować miałem nadzieję że w takiej instytucji ja wyżej zatrudniają konkretne osoby.czy oprócz sądu są jeszcze jakieś możliwości? będę wdzięczny za każdą podpowiedz.Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts