zinq 10.12.2017 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 Witajcie, Piszę do was pierwszy raz ponieważ mam pytanie odnośnie wyboru rozwiązania ogrzewania ciepłej wody. Budynek posiada piec na węgiel oraz gazowy jedno funkcyjny, budynek został wyposażony w pomieszczenie ( pralnia ) gdzie jest zawór z gazem oraz odprowadzenie spalin ( terma, bojler ) + wyjście na ciepłą wodę. Zależy mi na tym aby w zimę korzystać z ciepła wytworzonego przez ogrzewanie z c.o a w dni w który nie będzie wymagało ogrzewania domu woda ciepła była ogrzewana gazem. Jakie rozwiązanie uważacie za rozsądne. Dodanie: 1. Bojlera gazowego z wężownicą 2. Bojlera z wężownicą ( w okresie letnim piec gazowy ogrzewał by boiler na cwu, w okresie grzewczym piec gazowy lub węgiel ) 3. Termy gazowej i grzanie wody gazem przez cały rok Najmniej ciekawa dla mnie opcja to terma gazowa, ale jest prosta i szybka w montażu. Najciekawsza to Bojler gazowy z wężownicą. ( są dwie wiodące firmy dostępne w sprzedaży, wybór nie jest duży ) Optymalna to opcja nr 2. Jeżeli macie inne pomysły to z chęcią przeczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts