DK1990 11.12.2017 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 (edytowane) Witam. Potrzebuję pomocy w ocenie instalacji. Nie wiem który schemat zastosować. Kocioł na eko-groszek. Minimalna temperatura jego pracy to 55*C Edytowane 11 Grudnia 2017 przez DK1990 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G69 11.12.2017 03:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 W jakim celu jest ten zawór mieszający i pompka przed tym zaworem?Dlaczego do rozdzielacza taki mały przekrój(3/4 cala)?Gdzie jest wpięty bojler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DK1990 11.12.2017 04:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 (edytowane) W jakim celu jest ten zawór mieszający i pompka przed tym zaworem? Właśnie dlatego umieściłem tu zdjęcia i pytam o radę. Są dwa zdjęcia. Jedno z zaworem 3d na zasilaniu i drugie z zaworem 3d na powrocie. Wyniknął z tego niezły spór na innym forum. Dlaczego do rozdzielacza taki mały przekrój(3/4 cala)? Bo tak już jest i nic z tym na chwile obecną nie zrobię. Ktoś się uparł i tak zamontował. Poprawię po zimie gdy się okaże, że lipa. Chociaż krążąc po forach wszelakich, znalazłem kilka postów o tym, jakoby 3/4 powinno starczyć pomimo, że wielu ludzi mówi, że nie. Zobaczymy. Na razie musi tak zostać. Przekonam się na własnej skórze Gdzie jest wpięty bojler? Jak widać na załączonym obrazku, nie ma. Nie potrzebuje bojlera z wodą użytkową. Nigdy nie chciałem i nie będę chciał takiego rozwiązania. Edytowane 11 Grudnia 2017 przez DK1990 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 11.12.2017 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Co do zaworu 3d to musisz jakoś chronić kocioł przed zimnym powrotem więc sam odpowiedz sobie na pytanie gdzie go zamontować. To wynika i z instrukcji kotła jak i warunków gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts