Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tynk mozaikowy

Ew-ka

Recommended Posts

Czy ktoś użytkuje tynk mozaikowy ? czekam na opinie ...

Widziałam dzisiaj u znajomych w hollu i na cokole wokół domu . Najpierw myślałam ,że to tapeta .....dla mnie wygląda extra !!! Może troche drogi ( ok 150zł na 8m2) ale na lata , można myć albo przemalować . I ta faktura jak grysik .... :lol: Tu znalazłam cosik o tym tynku , ale interesuje mnie rzeczywistość a nie tylko reklama

http://dom.gazeta.pl/dom/1,50810,715150.html

Witam

Sama co prawda jeszcze nie mam takich tynków ( bo nie mam jeszcze nawet gotowego do końca projektu :( ) ale widziałam to u moich znajomych. Wygląda świetnie i jest też funkcjonalne. Mają w ten sposób wykończone schody (to pionowe od trepa) co jak się wchodzi po schodach to z regóły się kopie czubkiem buta. Mają to już ze dwa czy trzy lata i nawet zadrapania na tym nie widać. A ja chcę w przysłości zrobić z tego cokół domu. Podobno wilgoci nie przepuszcza a powietrze tak. ALe to tylko takie moje laickie gadanie. Po porstu podoba mi się to i już.

Pozdrawiam Agi od Jaro

Witam

Sama co prawda jeszcze nie mam takich tynków ( bo nie mam jeszcze nawet gotowego do końca projektu :( ) ale widziałam to u moich znajomych. Wygląda świetnie i jest też funkcjonalne. Mają w ten sposób wykończone schody (to pionowe od trepa) co jak się wchodzi po schodach to z regóły się kopie czubkiem buta. Mają to już ze dwa czy trzy lata i nawet zadrapania na tym nie widać. A ja chcę w przysłości zrobić z tego cokół domu. Podobno wilgoci nie przepuszcza a powietrze tak. ALe to tylko takie moje laickie gadanie. Po porstu podoba mi się to i już.

Pozdrawiam Agi od Jaro

Witam

Ja jestem właśnie na etapie zamówionego tynku mozajkowego firmy Atlas kolorystyka mają sporą. Ja kolor wybrałem nr 312 tynk bede miał mineralno siloksadowy i tej firmy co mam tynk wybrany czyli elewacje to ta firma jest bardzo droga a Atlas stosunkowo tańszy wiec wybrałem tylko Atlas na mozajke mam nadzieje że bedzie ok a do położenia mam 30 m2 mozajki wiec troche sporo

Pozdrawiam jak bede już po przyklejeniy mozajki dam znać

Robiłem miesiąc temu opaskę wokół domu z tynku mozaikowego i muszę przyznać że fajnie to wyszło. Mieszane były trzy kolory :brąz, żółty i pomarańcz. Elewacja jest kremowa a dachówka miedziana więc wszystko sie ładnie skomponowało. tynk kupowaliśmy u producenta w Golczewie woj.zachodniopom. wyszło taniej niż klinkier,

Robiłem miesiąc temu opaskę wokół domu z tynku mozaikowego i muszę przyznać że fajnie to wyszło. Mieszane były trzy kolory :brąz, żółty i pomarańcz. Elewacja jest kremowa a dachówka miedziana więc wszystko sie ładnie skomponowało. tynk kupowaliśmy u producenta w Golczewie woj.zachodniopom. wyszło taniej niż klinkier,

Też się tym kiedyś interesowałam, ze 6 lat temu na targach budowlanych akurat robili taką prezentację.

O ile na zewnatrz mi sie to podoba, we wnętrzach kojarzy mi się z gabinetami lekarskimi, lokalami itp.Jak się znudzi, trzeba skuć, a jest bardzo drogi.Dobry tam, gdzie trzeba coś bardzo praktycznego, a w domkach chyba raczej nie mamy aż takiego ruchu.

• 2 years później...

Odświeżę trochę temat - czy ktoś wie jak teraz kształtują się ceny tynku mozajkowego? Ile ile wykonawca może zażyczyć sobie za robociznę (chcemy ten tynk dać na cokół domu).

I jak oceniacie ten tynk po tych kilku latach? Jakiej firmy wybrać - które są lepsze?

A może wstawicie jakieś fotki?