Ew-ka 20.09.2004 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Czy ktoś użytkuje tynk mozaikowy ? czekam na opinie ... Widziałam dzisiaj u znajomych w hollu i na cokole wokół domu . Najpierw myślałam ,że to tapeta .....dla mnie wygląda extra !!! Może troche drogi ( ok 150zł na 8m2) ale na lata , można myć albo przemalować . I ta faktura jak grysik .... Tu znalazłam cosik o tym tynku , ale interesuje mnie rzeczywistość a nie tylko reklama http://dom.gazeta.pl/dom/1,50810,715150.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGI I JARO 21.09.2004 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Witam Sama co prawda jeszcze nie mam takich tynków ( bo nie mam jeszcze nawet gotowego do końca projektu ) ale widziałam to u moich znajomych. Wygląda świetnie i jest też funkcjonalne. Mają w ten sposób wykończone schody (to pionowe od trepa) co jak się wchodzi po schodach to z regóły się kopie czubkiem buta. Mają to już ze dwa czy trzy lata i nawet zadrapania na tym nie widać. A ja chcę w przysłości zrobić z tego cokół domu. Podobno wilgoci nie przepuszcza a powietrze tak. ALe to tylko takie moje laickie gadanie. Po porstu podoba mi się to i już. Pozdrawiam Agi od Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGI I JARO 21.09.2004 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Witam Sama co prawda jeszcze nie mam takich tynków ( bo nie mam jeszcze nawet gotowego do końca projektu ) ale widziałam to u moich znajomych. Wygląda świetnie i jest też funkcjonalne. Mają w ten sposób wykończone schody (to pionowe od trepa) co jak się wchodzi po schodach to z regóły się kopie czubkiem buta. Mają to już ze dwa czy trzy lata i nawet zadrapania na tym nie widać. A ja chcę w przysłości zrobić z tego cokół domu. Podobno wilgoci nie przepuszcza a powietrze tak. ALe to tylko takie moje laickie gadanie. Po porstu podoba mi się to i już. Pozdrawiam Agi od Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 22.09.2004 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 i mam uwierzyć ,że nikt nie zrobił u siebie tynku mozaikowego ? kilka tysięcy forumowiczów ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 24.09.2004 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 i mam uwierzyć ,że nikt nie zrobił u siebie tynku mozaikowego ? kilka tysięcy forumowiczów ....... Ja nie zrobiłem ... ale zamierzam. Walcze z tematem juz jakiś czas. Na dzień dzisiejszy Atlas bardziej mi się podoba. Szukam dobrej ceny na taki tynk w Poznaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 25.09.2004 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2004 Witam Ja jestem właśnie na etapie zamówionego tynku mozajkowego firmy Atlas kolorystyka mają sporą. Ja kolor wybrałem nr 312 tynk bede miał mineralno siloksadowy i tej firmy co mam tynk wybrany czyli elewacje to ta firma jest bardzo droga a Atlas stosunkowo tańszy wiec wybrałem tylko Atlas na mozajke mam nadzieje że bedzie ok a do położenia mam 30 m2 mozajki wiec troche sporoPozdrawiam jak bede już po przyklejeniy mozajki dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chaplin50 25.09.2004 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2004 Robiłem miesiąc temu opaskę wokół domu z tynku mozaikowego i muszę przyznać że fajnie to wyszło. Mieszane były trzy kolory :brąz, żółty i pomarańcz. Elewacja jest kremowa a dachówka miedziana więc wszystko sie ładnie skomponowało. tynk kupowaliśmy u producenta w Golczewie woj.zachodniopom. wyszło taniej niż klinkier, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chaplin50 25.09.2004 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2004 Robiłem miesiąc temu opaskę wokół domu z tynku mozaikowego i muszę przyznać że fajnie to wyszło. Mieszane były trzy kolory :brąz, żółty i pomarańcz. Elewacja jest kremowa a dachówka miedziana więc wszystko sie ładnie skomponowało. tynk kupowaliśmy u producenta w Golczewie woj.zachodniopom. wyszło taniej niż klinkier, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matizka 26.09.2004 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2004 A my robimy Toraedu - w srode ma sie ukazac moim oczom kolor - M230. Nas przekonano, ze to trwalsze niz plytki - ale tak naprawde to nie wiem jak to z tymi plytkami jest... W kazdym badz razie, podoba mi sie to, ze tynk na elewacji i cokol jakos sie do siebie odnosza M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.09.2004 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2004 My mamy tynk mozaikowy jako cokół...webera jest bardzo dobry. Natomaist na scianie widze jak chodze do alergologa, pare lat tam lezy i wyglada tez ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur69 26.09.2004 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2004 Czy tynk mozaikowy tworzy powierzchnię nieprzepuszczalną dla wody czy może dawaliście przed kładzeniem jakiś środek hydrofobowy ? U mnie ok. 10 cm cokołu będzie przysypane - co prawda żwirkiem - ale boję się coby ściana nie piła wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.09.2004 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2004 U nas w bloku zrobili cokół z tego,ale jakoś trefnie,bo zaraz odpadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.09.2004 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2004 Też się tym kiedyś interesowałam, ze 6 lat temu na targach budowlanych akurat robili taką prezentację.O ile na zewnatrz mi sie to podoba, we wnętrzach kojarzy mi się z gabinetami lekarskimi, lokalami itp.Jak się znudzi, trzeba skuć, a jest bardzo drogi.Dobry tam, gdzie trzeba coś bardzo praktycznego, a w domkach chyba raczej nie mamy aż takiego ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 27.09.2004 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 Witam ...a Atlas stosunkowo tańszy wiec wybrałem tylko Atlas na mozajke JAka jest cena Atlasu ... bo na razie inforlinia nie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOSEPH 27.09.2004 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 ile płaciliście za położenie m2 takiego tynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 28.09.2004 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 ile płaciliście za położenie m2 takiego tynku? Bodajże jest to proste - mam zamiar sam położyć W zalezności od metrażu ale 5-10 zł za m2 powinno wystarczyć (tak mi sie wydaje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 28.09.2004 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 Wiecie jaka gapa ze mnie Obok mnie jest wybudowany dom z zielonym dachem i opaskę ma z zielonego tynku mozaikowego ..... Super wygląda zielona karpiówka , seledynowa elewacja i zielona opaska w kolorze dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 28.09.2004 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 Na infolinii Atlasa podali mi ceny:181 zł /25 kg / 8 m2 - tynku5 zł /litr/ 3 m2 - cerplast ....Kreisel - 157 zł / 25 kg .... czyli lepiej (taniej)Ale Atlas wygląda lepiej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.09.2004 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 ten tynk jest nieprzepuszczalny... co do tynku atlasa....czesto odpada....ale tylko słyszałam taką opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 24.07.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Odświeżę trochę temat - czy ktoś wie jak teraz kształtują się ceny tynku mozajkowego? Ile ile wykonawca może zażyczyć sobie za robociznę (chcemy ten tynk dać na cokół domu).I jak oceniacie ten tynk po tych kilku latach? Jakiej firmy wybrać - które są lepsze?A może wstawicie jakieś fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts