koperek79 11.12.2017 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Witam wszystkich forumowiczów. Mam taki problem, po roku od wprowadzenia się do nowego domu w łazience zaobserwowałem, że w trzech miejscach zaczął odpadać gips. Wygląda to tak: Dwa takie miejsca są na połączeniu dwóch płyt g-k (na skosach), a jedno na suficie nad wanną (wydaje mi się że w miejscu gdzie jest wkręt do g-k). Ściany były malowane farbą, bodajże śnieżka kuchnia-łazienka. Nad płytami jest folia i 30 cm wełny. Czy to możliwe żeby przeciekał dach? Czy może to jest to sprawa jakichś błędów w wykończeniu i dużej wilgotności w łazience. Co mogę zrobić żeby to naprawić, czy ktoś ma jakiś pomysł? Z góry dziękuję za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 27.12.2017 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2017 Szanowny Panie,polecam sprawdzić, czy nie dochodzi do przecieków z dachu. Jeśli tak, niezbędne jest zlokalizowanie i usunięcie źródła zawilgocenia, a następnie usunięcie jego skutków. Inną przyczyną może być pękanie łączenia płyt na skutek stosunkowo wysokiej wilgotności panującej w łazience. Wówczas polecam usunięcie łuszczących się fragmentów ściany, dokładne odpylenie podłoża oraz jego zagruntowanie, np. ACRYL-PUTZ® GU 40 Grunt polimerowy uniwersalny. Do ponownego spoinowania płyt można następnie wykorzystać wysoce elastyczną masę ACRYL-PUTZ® MS 30. Konieczne jest również zapewnienie odpowiedniej wentylacji i ogrzewania pomieszczenia. W razie dalszych pytań, służę pomocą. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopenhauer 27.12.2017 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2017 Farba się łuszczy, prawdopodobnie podłoże było źle przygotowane - może gładzie były jakieś wilgotne przed malowaniem albo malarz nie zagruntował ścian (przy pierwszym malowaniu trzeba koniecznie!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts