kuba91 13.12.2017 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 Jutro spytam jak chcą to zrobić i zobaczymy co powiedzą. Mam jeszcze jedno pytanie , kupiłem płytę 16mm, a łączniki do płyt osb, są tylko 12,15,18... i ktorę dać 15 trochę ciasne a 18 nie będą za duże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.12.2017 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Wystarczyłaby płyta grubości 12 mm. Kupiłeś bardzo nietypową grubość i żadna z tych spinek nie będzie pasować. Przy tej grubości płyty możesz nie stosować spinek. Przy montażu płyt należy zachować szczeliny pomiędzy płytami 3~4 mm. Można na dystanse zastosować gwoździe 3'. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba91 16.12.2017 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Kupiłem tą płyte po dobrej cenie , są to pozostałości po płytach które dawali na podłogi do tirów, były cięte na 4 części 1,4m na 2,5m.A łączenia płyt skręcać kawałkami desek od dołu, czy nie ma takiej potrzeby? płytę trzeba czymś zabezpieczać, bo pas papy ma 1m, a płyta 1,4mjeśli zostanie cześć płyty nie zakryta ,a nasypie śnieg i tak poleży przez jakiś czas , nic się nie będzie z nią dziać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 16.12.2017 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Łączenia prostopadłe do okapu można łączyć deską lub paskami tej płyty. Twój wykonawca powinien o tym wiedzieć. Oczywiście nie zakrytą papą część płyty należy zakryć np. folią tak aby zachodziła na papę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts