FUJIJACK 11.12.2017 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Witam, Proszę o poradę. Drzwi zewnętrzne z kotłowni zamówione i zamontowane bez naświetla (niestety). Teraz zaczynam zauważać,ze naświetle bardzo by sie przydało. Ma ktoś pomysł jak to uczynić? Nad zamontowana framugą drzwi pozostaje otwór ok 30 cm wysoki i 90 cm szeroki. Za mały żeby wkomponować okno (za grube ramki). Myślałem, zeby wymienić framugę na taka z naświetlem-ale koszt wymontowania starej ,zakupu nowej I jej montażu trochę mnie przeraziły. Może jakiś sam pakiet szybowy,ale jak to uczciwie zamontować w murze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.12.2017 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Mleko się rozlało. I albo to zrobisz porządnie, albo zostaje prowizorka. z szybą kombinuj we własnym zakresie. Tak samo możesz wstawić okienko w ramie (szyby będzie ok 14cm, także to przeżycia, chociaż ja bym wolał wyższe drzwi z szybą.. ale to w ogóle "kosmos" cenowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 14.12.2017 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 I to są właśnie architekci co dają otwory 270+cm, gdzie Inwestor da zwykłe drzwi i nie wiadomo co rozbić z tym kawałkiem nad nimi. Na naświetle za małe, bo to paseczek szyby w grubych ramach, na załatanie czymkolwiek dość niewygodne. Są co prawda dostępne drzwi w rozmiarze 270+ ale jak pisze Fin - mleko już się rozlało. Poza tym ekonomicznie byłoby to dość niemądre. Ja bym osobiście to załatał na równo i po problemie. Jak chcesz to wstawiaj naświetle z góry ale to będzie jak piszesz słabo wyglądało - dużo ramy i mało szkła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts