blaj 12.12.2017 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2017 Hej Niestety mam bardzo wysoko zamontowane podłączenie kominka do komina i tym samym nie mam za wiele miejsca na komorę dekompresyjną. Sufit w całym salonie będzie podwieszany i opuszczony o około 18 cm od stropu. Od rury przyłącza do podwieszonego sufitu będzie około 22 cm - czyli teoretycznie tyle miejsca na zamontowanie kratki wentylacyjnej. Czy nie będzie ta komora za mała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 13.12.2017 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 Hej Niestety mam bardzo wysoko zamontowane podłączenie kominka do komina i tym samym nie mam za wiele miejsca na komorę dekompresyjną. [ATTACH=CONFIG]402945[/ATTACH] Sufit w całym salonie będzie podwieszany i opuszczony o około 18 cm od stropu. Od rury przyłącza do podwieszonego sufitu będzie około 22 cm - czyli teoretycznie tyle miejsca na zamontowanie kratki wentylacyjnej. Czy nie będzie ta komora za mała?Patrzę sobie na tą fotkę....patrzę...i powiem tak. Obniż lepiej to przyłącze o ok 30 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blaj 13.12.2017 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 W jaki sposób teraz mam obniżyć przyłącze, skoro komin jest z wkładem ceramicznym? Potrzebuję innego rozwiązania do zastanego stanu. Czy komora np. może być niższa na wysokości przyłącza, a wyższa z przodu? Taka litera L w przekroju poprzecznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 13.12.2017 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 W jaki sposób teraz mam obniżyć przyłącze, skoro komin jest z wkładem ceramicznym? Potrzebuję innego rozwiązania do zastanego stanu. Czy komora np. może być niższa na wysokości przyłącza, a wyższa z przodu? Taka litera L w przekroju poprzecznym?Skontaktuj się z producentem systemu - jego przedstawicielem. Powie Ci w jaki sposób przerobić przyłącze. Oczywiście możesz kombinować po swojemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 14.12.2017 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Czy komora np. może być niższa na wysokości przyłącza, a wyższa z przodu? Taka litera L w przekroju poprzecznym? I jeszcze masz sufit podwieszany, powinno być dobrze. Nawiewna w niższej części wywiewna w wyższej. Dekompresyjna tylko chroni strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts