am30 13.12.2017 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 Witam, czy posiadając własne drewno warto przerobić je u stolarza na deski/parkiet podłogowy?Mam około 20 dyli ( dąb, jesion, modrzew) grubości około 7-10 cm,szerokość 30-40 cm, długość ok 8 metrów, sezonowane ponad 20 lat.Jest jakiś sentyment do tego drzewa i tak się zastanawiam czy się w to bawić, czy raczej sobie darować i szukać gotowego produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
debsk 21.12.2017 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 Nie wiem czy jest sens bawić się w coś takiego. Po pierwsze drewno na deskę musi byc odpowiednio dobrane.Nie każde będzie się nadawało. Po drugie koszt przygotowania drewna na deskę może przewyższać kupno nowej deski podłogowej. Szczególnie jeśli poszukasz gdzieś promocji. Stolarz, który będzie robił to samodzielnie ściągnie z Ciebie duuuuuże koszta.... A z drewna możesz jeszcze wykonać wiele innych rzeczy. Jeśli jest to dobre drewno to przeznacz je na meble. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 22.12.2017 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2017 Zgadzam się z przedmówcą. Ja z własnego drewna, po konsultacji z dwoma stolarzami, zamierzam robić drzwi, schody i parapety, stół. Może jeszcze meble do kuchni. Klasycznego parkietu (22mm) nie chcę z uwagi na podłogówkę, natomiast deska podłogowa warstwowa z własnego materiału będzie niepołacalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts