Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Borelioza, leczenie ILADS czy wodą utleniioną?

noc

Recommended Posts

Nie ma sprawdzonej, skutecznej terapii jak się dobrze zadomowi. Stąd powstało wiele pomysłów równie skutecznych co egzorcyzmy czy zdrowaśki.

Długoterminowa terapia antybiotykiem wydaje się w miarę sensowna - ale też nie daje gwarancji na ubicie gdy borelioza się zagnieździ w słabo ukrwionych miejscach, gdzie antybiotyk nie dotrze w potrzebnej dawce nawet przy długim przyjmowaniu.

Kolega pół roku jeździł na leczenie, głównie antybiotykami. Szybko rozpoznane i leczenie upierdliwe ale skuteczne.

P R O F I L A K T Y K A

Ogladać się w lustrze zawsze przed snem i po powrocie z lasu czy krzaków.

Nie chodzić z gorączką po lesie i krzakach. Miałem 37,5 i od razu przyniosłem dwie sztuki.

Lustro + https://www.aptekagemini.pl/trix-lasso-do-usuwania-kleszczy-1-sztuka.html

Zaglądać WSZĘDZIE, czepiają się w najcieplejszych zakątkach ciała :)

Pod kolanem czy na plecach to tylko przypadkiem i z nudów...

Edytowane przez Bertha

Z profilaktyki, to permetryna rządzi. I ubranie. To, że szybko wyjęty daje gwarancję, że nie zarazi to mit. Że tylko lokalnie są ogniska kleszczy zarażonych boreliozą to mit. Więc profilaktyka polegająca na szukaniu kleszcza na swoim ciele to już nie jest profilaktyka.

Są też badania, że nawet jak ukąsi kleszcz zarażony, to podanie szybko jednej dawki doksycykliny drastycznie obniża prawdopodobieństwa zachorowania. Ale na lekarzy nie ma co liczyć, bo nie dadzą recepty jak nie ma objawów choroby.

No i można kleszcza przebadać, czy był nosicielem - wtedy wiadamo, czy w ogóle jest się czym przejmować.

Tia kiedyś sie tym interesowałem. Leczenie wedlug ILADS jest tak samo skuteczne jak konwencjonalne + "lekkie" minusy czyli branie wysokich dawek drogich antybiotyków miesiącami a nawet latami bez rezultatów! Ja naprawdę nie wiem jak osoba która np dwa lata bierze antybiotyk ,ma wyniszczony przez to totalnie organizm dalej w to brnie... Większośc z tych osób nawet nie ma wiarygodnego potwierdzonego pozytywnego wyniku choroby. Nosicielami bakterii jest bardzo duży % ludności, z tym że wiekszość nie zachoruje na bolerioze. Na sławnym forum poświeconym boreliozie na gazeta.pl jest setki osób które biorą hurtowo antybiotyki, te z pozytywnym rezulatatem można policzyć na palcach jednej ręki.

Moja kuzynka miała kleczka w rączce może przez minutę, wbiegła w wysoką trawę i poleciała do rodziców pokazać po chwilce że jakis robaczek jej przeszkadza, wynik badania pozytywny więc nawet chwilka czasem wystarczy na zakażenie.

No i można kleszcza przebadać, czy był nosicielem - wtedy wiadamo, czy w ogóle jest się czym przejmować.

są udokumentowane przypadki zachorowania po negatywnym wyniku badań kleszcza jak i oczywiście na odwrót więc całe te genetyczne badania na obecność bakterii traktuje jako naciąganie ludzi na kasę.

są udokumentowane przypadki zachorowania po negatywnym wyniku badań kleszcza jak i oczywiście na odwrót więc całe te genetyczne badania na obecność bakterii traktuje jako naciąganie ludzi na kasę.

Oczywiście, że nie każdy zakażony kleszcz zarazi.

Za to w drugą stronę - jak udokumentowane znasz przypadki? Wiadomo, że ktoś przed ukąszeniem przez zdrowego kleszcza nie był zarażony?

• 1 month później...
Co myślicie o połączeniu dwóch powyższych metod leczenia?

Pełna kuracja ILADS, wspomagana przez uskromnioną metodę wody utlenionej+witamina C?

Może to pomóc czy wzajemnie się zneutralizuje. Nie mam żadnej wiedzy w temacie.

Ktoś podpowie?

Wbij na grupę facebookową http://www.facebook.com/groups/dotlen - jeśli nie jesteś, tam jest więcej osób z boreliozą które stosowały i stosują wodę do leczenia nie tylko boreliozy. Na inne grupy typu "ABC borelioza" nie wbijaj, tam sami antybiotykowcy i żołnierze big farmy - inne metody są raczej niechętnie omawiane.

• 2 years później...
Nie każdy kleszcz przenosi chorobę, ale fakt, jest to bardzo często spotykane, dlatego trzeba przeprowadzać odpowiednie testy. Moderowano, jakie jest podejście do przeprowadzanych testów i różnic w diagnostyce. Edytowane przez Tomaszs131
Link reklamowy

• 1 year później...