Regius 13.12.2017 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 Cześć,Mam pytanie odnośnie obróbek koszy. Przy kryciu karpiówką bardzo podobają mi się obróbki na nokach, niestety niewielu wykonawców ma doświadczenie w tym temacie. Jeden z wykonawców zaproponował zlicowanie/ułożenie na styk dachówek ale zamiast małych elementów z blachy przewiązanych z karpiówką zaproponował zastosowania blachy koszowej w całości pod dachówkami. Czy takie rozwiązanie się sprawdzi?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 14.12.2017 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Gdzie ta blacha ma być? Pod łatami? Niech "fachowiec" narysuje przekrój swojego rozwiązania. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.12.2017 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Takie rozwiązanie się sprawdzi ale wykonawca będzie problem z mocowaniem dachówek w koszu. Blacha w koszu nie może być dziurawiona więc cięte dachówki będą musiały być mocowane na długich drutach. Należy porozmawiać z wykonawcą bo jak nie potrafi wykonać kosza na nokach to może warto zlecić tą pracę kompetentnemu dekarzowi. W załączeniu zdjęcia z mojej realizacji płaską dachówką Smaragd gdzie wykonałam taki kosz na jednej ciągłej obróbce. W związku z tym, że nok jest obróbką niewidoczną przy tego typu dachówce wykonanie na nokach byłoby niemożliwe. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 26.12.2017 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2017 Ja bym się z fachowcem skontaktowała, żeby od strony technicznej to rozwiązał, obmyślił, nakreślił. Nie dość, że piszesz bzdury to do tego jeszcze spamujesz i to już w pierwszym wpisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts