Tern 23.07.2020 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2020 (edytowane) Więźba: Edytowane 23 Lipca 2020 przez Tern Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 23.07.2020 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2020 (edytowane) Więźba cd: Edytowane 23 Lipca 2020 przez Tern Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 23.07.2020 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2020 Coś popsute. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 23.07.2020 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2020 Coś popsute. Poprawione Już powinno wszystko działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 23.07.2020 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2020 Poprawione Już powinno wszystko działać. No teraz miód-malina. Jakie pokrycie na dach będzie szło, bo założeniach nie było opisane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 23.07.2020 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2020 (edytowane) No teraz miód-malina. Jakie pokrycie na dach będzie szło, bo założeniach nie było opisane? Zobaczysz Nie wiem, czy już jutro wrzucę resztę zdjęć, ale się postaram. Dach mamy gotowy, okna też, właśnie murują nam działówki EDIT: Forum nie pozwala mi dziś na dodawanie załączników Jak się do wieczora nie ogarnie, to następna porcja zdjęć najwcześniej w niedzielę. Edytowane 24 Lipca 2020 przez Tern Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 31.07.2020 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 Nie ogarniam tego forum Zdjęć ze stawiania szczytówek mam niewiele, bo cały czas byłem zajęty na sporej już wysokości. Część zniknęła w tajemniczych okolicznościach. Ale że forum pozwoli na wrzucenie tylko jednego, konkretnego zdjęcia... No na to trudno być gotowym Anyway przed Wami, jedyne zdjęcie, które forum pozwala mi wrzucić: Następny etap to ocieplenie opaski pod dach i ocieplanie płytami PIR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 31.07.2020 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 31.07.2020 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 (edytowane) Mamy grudzień. I jedno z pierwszych zdjęć pokazujących, jak dom jest ustawiony względem stron świata i - zwłaszcza - Słońca. Do tej pory pamiętam swój zachwyt, jak tego dnia zajrzałem na budowę Jak się okazało, przerwa w pracach zamiast do stycznia potrwała aż do końca kwietnia... Edytowane 31 Lipca 2020 przez Tern Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.07.2020 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 Co jest z dachem na łączniku. Na ostatnim zdjęciu dziwnie to wygląda. Chodzić ie już po domu i wyobraźnia harcuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 01.08.2020 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2020 Co jest z dachem na łączniku. Na ostatnim zdjęciu dziwnie to wygląda. Bo to automatyczna panorama na etapie zaciągania siatką i klejem Nic niezwykłego się tam nie dzieje. Chodzić ie już po domu i wyobraźnia harcuje?Pewnie! Działówki skończą się w przyszłym tygodniu, za chwilę elektryk, więc muszę się upewnić, czy mój plan na oświetlenie zadziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.08.2020 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2020 Pokaż zdjęcie z drugiej strony, od wejścia i centaralnie od patio, bo na innym, wcześniejszym zdjęciu też dach znad części dziennej i ten znad sypialnianej jakoś dziwnie się schodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 02.08.2020 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2020 Schodzą się pod kątem 45 stopni Mała przerwa na okna, bo chłopaki od dachu mieli taką obsuwę, że producent okien zaczął się niecierpliwić, że mu towar na stanie zalega Więc montaż nastąpił wcześniej. Widok na część wschodnią: sypialnia, łazienka, drzwi do "kotłowni", druga łazienka Widok na okna w 3 przyszłych sypialniach HS Widok na salon Okienko strzelnicze w kuchni W projekcie było 60 cm wysokości, ale zmieniłam na 75 cm - a i tak wydaje się tak niskie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 02.08.2020 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2020 I jeszcze jedno, z widokiem na cały taras: A w międzyczasie dach dalej się tworzył: Widok od frontu: Widok na dwa fixy w salonie Widok na część dzienną: Nad tarasem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 02.08.2020 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2020 Jeszcze dach płaski, łącznik między częścią nocną a dzienną: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 02.08.2020 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2020 I gotowy dach: Widok od frontu: Elewacja wschodnia, czyli część nocna. Elewacja południowo-wschodnia - część nocna Widok na część dzienną, w tle nocna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 02.08.2020 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2020 (edytowane) Cóż, aby był stan surowy zamknięty, muszą być okna i drzwi, prawda? Znaczy domek musi być zamknięty. No to Tern zrobił drzwi Przygotowania: Montaż od strony wschodniej (część nocna, wyjście z "kotłowni") Drzwi między garażem a domem, widok od garażu Drzwi między garażem a domem, widok od wewnątrz Drzwi główne Widok od zewnątrz Niniejszym ogłaszam STAN SUROWY ZAMKNIĘTY Edytowane 2 Sierpnia 2020 przez Iscra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.08.2020 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2020 Zawodowe drzwi Jakby je trochę podrasować i ocieplić, byłyby bardzo stylowe. Dzięki Iscra za zdjęcia dachu. Wreszcie do mnie dotarło co z tym łącznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macko281 03.08.2020 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 (edytowane) Fajnie, ze odświeżyliście wątek bo przez wasza przerwę musiałem przebrnąć raz jeszcze przez dziennik by sobie przypomnieć o co tutaj come on. Widzę, ze macie płyty Thermono nakrokwiowo, można wiedzieć dlaczego nie użyliście systemu izodom na ocieplenie dachu? Pytam bo nie wykluczone ze tez wkrótce będę w klocki się bawił Edytowane 3 Sierpnia 2020 przez macko281 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 06.08.2020 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) @macko281 Iscra odpowie Ci w wolnej chwili, bo lepiej pamięta szczegóły Stan surowy zamknęliśmy z dość paskudnym poślizgiem, ze ścianami działowymi już w trakcie murowania. Czas je wreszcie pokazać, bo właśnie dziś ten etap się kończy Widok z sypialni w kierunku garażu: Nasza łazienka Kotłownia i łazienka dzieci: Spiżarnia i mój gabinet na pierwszym planie, w tle gabinet Iscry i WC: Jak wyżej, tylko widok na salon Jak widać, majster od płyty nie popisał się precyzją, delikatnie mówiąc. Odpływ z łazienki dzieci jest w kotłowni, w kotłowni trzeba było mocno przesunąć drzwi wyjściowe, a w naszej łazience odpływ kanalizy jest w ścianie działowej... Tyle dobrze, że da się to poprawić. Edytowane 6 Sierpnia 2020 przez Tern Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts